Sobota 07. 09. 2024 19:49:55 | Meniny má Marianna

Nebolo to jednoduché, ale po výhre nad Francúzmi sme krok od štvrťfinále

OSTRAVA/ Slovenskí hokejisti zvíťazili v sobotňajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 4:2 a priblížili sa k postupu do štvrťfinále. Vo svojom piatom zápase na šampionáte si pripísali štvrtý triumf za sebou a v tabuľke im patrí tretie miesto, keď majú na konte jedenásť bodov. Útočník Libor Hudáček zaznamenal dva góly a pridal aj asistenciu.

TASR|19. máj 2024|09:17:45

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
VIDEO Fancúzsko a Lotyšsko je nutné poraziť. Na ceste do štvrťfinále si už zaváhanie nemôžeme dovoliť!
Čítajte viac >

Pavol Regenda nasmeroval tím za triumfom v zápase na konci prvej časti, keď dosiahol svoj prvý gól na turnaji. V druhej tretine zaznamenal dva góly Hudáček a mužstvo trénera Craiga Ramsayho odvtedy kontrolovalo hru. Sacha Treille síce znížil, ale v tretej Mário Grman potvrdil triumf. Francúzi sedem sekúnd pred koncom duelu už len upravili výsledok zásluhou Floriana Chakiachviliho.

Slováci odohrajú svoj šiesty zápas na šampionáte už o 24 hodín neskôr proti Lotyšsku, Francúzsko bude hrať v pondelok o 16.20 so Švédskom.

Francúzsko – SLOVENSKO 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 36. Treille (T. Bozon, Auvitu), 60. Chakiachvili (Rech) – 20. Regenda (Grman, Cingel), 23. Hudáček (Nemec, Slafkovský), 30. Hudáček, 49. Grman (Tatar, Hudáček). Rozhodcovia: Ansons (Lot.), Fraňo (ČR) – Hofer (Nem.), Lundgren (Švéd.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 9109 divákov.

SLOVENSKO: Hlavaj - Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna.


Súvisiaci článok
Ramsey: Chlapci si mysleli, že dáme rýchly gól a bude koniec, ale nebol. Takto sa nemôže prezentovať Slovensko!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť