Nedeľa 07. 07. 2024 10:04:26 | Meniny má Oliver

Leteckí a horskí záchranári pomáhali mladému lesnému robotníkovi, ktorého zavalil strom

ISTEBNÉ/ V pondelok letel vrtuľník leteckých záchranárov zo Žiliny a horská záchranná služba na pomoc lesnému robotníkovi, ktorého zavalil strom.

Michal Filek|21. máj 2024|08:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Horská záchranná služba

Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali mužovi s poranenou nohou vo Veľkej Studenej doline
Čítajte viac >

Ako informuje horská záchranná služba, v pondelok ich prostredníctvom tiesňovej linky 155 požiadali o pomoc pri úraze 24-ročného lesného robotníka, ktorého počas prác v lese zasiahla časť stromu do hlavy a ramena.

Na miesto sa vydal vrtuľník vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny, na palubu ktorého na Bobotách v Terchovej pristúpil záchranár HZS. Ďalší dvaja záchranári HZS smerovali na miesto zásahu pozemne.

„Po prílete na miesto udalosti vykonala posádka vrtuľníka rekognoskačný let, po ktorom boli na miesto pomocou palubného navijaka vysadení horský záchranár s lekárkou. Tí poskytli pacientovi neodkladné ošetrenie a následne bol pacient spolu s lekárkou VZZS z miesta evakuovaný pomocou palubného navijaka na futbalové ihrisko v Istebnom, kde bol preložený na palubu vrtuľníka. Pacient bol ďalej letecky transportovaný do nemocničného zariadenia v Martine,“ opísali úspešný zásah horskí záchranári.


Súvisiaci článok
Záchranársky pes Ajax, spolu so psovodom Júliusom Janigom, dostali v Prahe ocenenie za záchranu siedmych ľudí po zemetrasení v Turecku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť