Štvrtok 19. 09. 2024 20:01:23 | Meniny má Konštantín

V Košiciach vznikne nový romantický seriál s detektívnou zápletkou

KOŠICE/ Už od nedele bude točiť štáb televízie JOJ v uliciach Košíc nový romantický seriál s detektívnou zápletkou nazvaný podľa hlavnej postavy Míša. V seriáli, ktorý sa na obrazovkách tejto televízie objaví v priebehu budúceho roka sa objavia hlavne herci z východoslovenských divadiel. Seriál sa bude nakrúcať v mnohých známych lokalitách napríklad v historickom centre, Mestskom parku, ZOO, či v mestských lesoch.

Natália Novotná|1. jún 2024|17:00:06


Súvisiaci článok
Pozývame vás na pestré a bohaté oslavy Medzinárodného dňa detí v mestách a obciach Prešovského kraja
Čítajte viac >

Košice, mesto kde sa oplatí žiť

Pri príležitosti výroby tohto 16 dielneho seriálu bolo vo štvrtok v Historickej radnici podpísané Memorandum o spolupráci medzi mestom Košice a TV JOJ a začiatku nakrúcania vôbec prvého televízneho seriálu v Košiciach v novodobých dejinách Slovenska, čo štábu uľahčí prácu a zabezpečí súčinnosť zo strany mestských organizácií a podnikov. Memorandum podpísali primátor mesta Jaroslav Polaček, režisér Jan Novák, Hana Lasicová, kreatívna producentka a scenáristka a výkonný producent Martin Jerz.

„Košice budú v našom seriáli mestom, kde sa oplatí žiť, kam sa oplatí prísť. Aj naša hlavná postava príde do Košíc s nejakými predsudkami a aj tu sú predsudky voči nej a v podstate ten východ a západ sa tu nejako spoja a naša postava po šestnástich dieloch zistí, že sa jej z Košíc ani nechce odísť, lebo tu sa jej žije najlepšie," hovorí o seriáli Hana Lasicová.

Možno bude aj druhá séria

Martin Jerz dodal, že ak sa nemýli, tak ide o prvý seriál v novodobej histórii Slovenska, ktorý sa bude nakrúcať v meste. „Väčšina seriálu sa bude odohrávať v historickom centre, ale štáb pôjde aj do lesov, ZOO. Budeme nakrúcať v domove sociálnych služieb, v Mestskom parku, v bytoch... Je tu strašne veľa miest, kde sa dá seriál nakrúcať. Ak bude mať úspech, tak sa diváci budú môcť tešiť aj na ďalšiu sériu.“

Primátor sa z nakrúcania v Košiciach teší a podporuje ho

Primátor Jaroslav Polaček sa z nakrúcania seriálu v meste teší a vraví, že mesto chce na tomto seriáli spolupracovať a vytvoriť tvorcom podmienky na to, aby sa Košice ukázali v tej najkrajšej sfére. Verí, že seriál pomôže spropagovať Košice po celom Slovensku. "Košice nie sú zvyknuté na seriály, nakrúcali sa tu filmy, a teda ja by som chcel len poprosiť Košičanov o ústretovosť, podporu a pomoc, aby tímu, ktorý tu je, to šlo rýchlo," vraví primátor.

Romantická komédia s detektívnou zápletkou

Podľa slov režiséra Jana Nováka bude Míša romantickou komédiou s detektívnou zápletkou. Divák bude v napätí, ale bude sa aj baviť. „Romantika ide tak ďaleko, že prvé rande našich dvoch hlavných hrdinov sa odohrá v Spievajúcej fontáne za jej plnej prevádzky o druhej ráno.“ Režisér vychádzal zo svojich skúseností z nakrúcania seriálov Hranica a Nemocnica, kedy robil kastingy na východe, na ktoré prišlo veľa šikovných hercov.

„Riaditeľ programu TV Joj Rolo Kubina je ústretový k novým veciam, tak mi povedal, že obsaď si to hercami z východu. Hrať budú herci z Národného divadla Košice, Bábkového divadla, DAD v Prešove, Rožňavy, Spišskej Novej Vsi...

„Na kasting nám prišlo 275 hercov. V seriáli hrajú aj bratislavskí herci, napríklad Braňo Deák, ale tí sa objavia iba na chvíľu, to gro je odtiaľto. Ivan Krúpa mi povedal - tu sa seriál nakrúcal naposledy v roku 1984, tak poďme do toho. Hlavnú postavu Míšu hrá Pavlína Pupalová. Hrať bude aj Peter Nádašdi, Lucia Hrášková, Veronika Husovská, Filip Štrba, Ivan Krúpa, Vlado Čema a mnohí ďalší,“ prezrádza režisér.

IMG_2026.JPG foto: Natália Novotná

IMG_2030.JPG foto: Natália Novotná

IMG_2034.JPG foto: Natália Novotná

IMG_2023.JPG foto: Natália Novotná

IMG_2025.JPG foto: Natália Novotná

IMG_2021.JPG foto: Natália Novotná

IMG_2010.JPG foto: Natália Novotná

IMG_2016.JPG foto: Natália Novotná


Súvisiaci článok
„Si ako moja matka!“ kričal na partnerku mladý Púchovčan. Potom ju škrtil a udieral kladivom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť