Štvrtok 19. 09. 2024 17:17:52 | Meniny má Konštantín

Sudkyňu Kyselovú oslobodil spod obžaloby aj najvyšší súd

SLOVENSKO/ Najvyšší súd (NS) SR potvrdil oslobodenie exšéfky Krajského súdu v Žiline Evy Kyselovej v korupčnej kauze spod obžaloby. Odvolací senát v stredu zamietol odvolanie prokurátora proti oslobodzujúcemu rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zo septembra 2022.

TASR|5. jún 2024|10:40:02

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Trestné stíhanie Jána Slotu nebude prerušené
Čítajte viac >

Podľa prokurátora sa prvostupňový súd nevysporiadal so všetkými okolnosťami významnými pre rozhodnutie, rozsudok považoval za predčasný. Obhajoba považovala toto odvolanie za nedôvodné, s čím sa stotožnil aj odvolací senát. "My sme mali tento rozsudok za nie predčasný, ale za zákonný a správny," zdôraznila predsedníčka Najvyššieho súdu SR.

Podotkla, že obžaloba bola postavená na výpovedi jedného svedka, exsudcu Pavla Polku. Senát považuje jeho výpoveď z prípravného konania za rozpornú. "Nebolo preukázané, že tieto žalované trestné činy spáchala aj žalovaná Eva Kyselová," dodala.

Kyselovú zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Plevel 2 v roku 2021. Obžaloba sa týkala podozrení z prijímania úplatku za rozhodnutia v prospech trestne stíhaných osôb. Spáchanie akejkoľvek trestnej činnosti pred prvostupňovým súdom poprela.


Súvisiaci článok
VIDEO Kaliňák odmieta obvinenia Šimečku, že SMER zneužíva atentát na mobilizáciu voličov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť