Utorok 02. 07. 2024 22:08:33 | Meniny má Berta

Tragédia v Česku: Zrazil sa rýchlik z Prahy do Košíc s nákladným vlakom. Štyria ľudia zomreli!

PARDUBICE/ V českom meste Pardubice sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom. Na mieste sú zranení, potvrdil v noci na štvrtok pre spravodajský portál Novinky.cz hovorca hasičov správy železníc Martin Kavka.

TASR|6. jún 2024|06:51:30

Zdroj: Facebook / HZS Pardubického kraje

Súvisiaci článok
Za posledný mesiac zomrelo na železnici 11 ľudí
Čítajte viac >

Pri zrážke zomreli najmenej štyria ľudia. Pri nehode zasahuje množstvo policajtov, hasičov aj záchranárov. Nehoda sa stala krátko pred 23.00 h neďaleko novej zastávky Pardubice-centrum.

Vlak číslo RJ 1021 spoločnosti Regio Jet smerujúci z Prahy do Košíc sa zrazil s nákladnou súpravou spoločnosti ČD Cargo. V čase nehody bolo na palube vlaku viac ako 300 ľudí.

Predný vozeň rýchlika bol vážne poškodený. "Hovoril som si, že ide na nesprávnu (koľaj), svietila zelená. Zrazu (nastala) rana a vlak zastal," vypovedal jeden zo svedkov nehody.

Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Na miesto nehody dorazilo 36 jednotiek hasičov, uviedla predstaviteľka HZS Pardubického kraja. "Prvé dva vagóny nákladného vlaku boli prázdne, takže nedošlo k žiadnej ďalšej havárii," povedala.

Prebieha vyslobodzovanie ľudí z vykoľajeného vozňa a triedenie ranených. Na mieste sú ťažko zranení. "V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že najmenej štyria ľudia utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa záchrannej služby Pardubického kraja Alena Kisialová s tým, že zásah stále pokračuje a nejde o konečné údaje.

Na miesto dorazili dva záchranárske vrtuľníky - jeden z Hradca Králové, druhý z Prahy. Podľa prvých správ vo vykoľajenom vagóne cestovalo približne 20 ľudí. Poškodené boli aj ďalšie časti vlaku. Nehoda je vážna, povedal pre Českú televíziu hajtman Pardubického kraja Martin Netolický. Železničná prevádzka na danej trati je zastavená.


Súvisiaci článok
Nehoda na železnici: Pri Nitre sa zrazil vlak s autobusom!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť