Streda 18. 09. 2024 01:03:21 | Meniny má Eugénia

Polemic, Pavol Hammel, ale aj sprievodné výstavy. Jarmok v Starej Turej je programovo pestrý

STARÁ TURÁ/ Už tento piatok a sobotu sa v Starej Turej uskutoční tradičný 31. ročník Staroturianského jarmoku. Počas dvoch dní sa jeho návštevníci môžu tešiť na bohatý kultúrny program.

Natália Štepanovičová|12. jún 2024|09:00:06

Zdroj: Facebook/Kopaničiarske noviny

Súvisiaci článok
Bartolomejský hodový jarmok sa uskutoční počas posledného augustového víkendu
Čítajte viac >

Eva Adámková riaditeľka Domu kultúry Javorina, ktorý jarmok organizuje priblížila, že program sa snažia každý rok zostavovať tak, aby bol žánrovo pestrý a zároveň sa v rámci neho odprezentovali domáce súbory.

"Čerešničkou na torte budú koncerty Polemicu a Pavla Hammela. V Starej Turej je jarmok okrem nákupov aj jednou z najväčších kultúrnych udalostí počas leta," okomentovala riaditeľka.

Remeslá aj výstavy

V piatok budú pripravené živé dielne, ktoré vytvárajú domáci remeselníci. Tvoria priamo pred zrakmi návštevníkov a tí sa môžu zapojiť a vyskúšať si dané remeslo. Adámková, okomentovala, že jarmok má aj dve sprievodné podujatia, ktoré zahŕňajú výstavy. Prvá s názvom Tie roky sedemdesiate prezentuje život v tomto období.

"Okrem exponátov, medzi ktoré patrí vybavenie domácností, móda, či hračky, si návštevníci môžu pozrieť dokumentárne filmy o Starej Turej rovnako z tohto obdobia. Výstavu nájdu v priestoroch Mestského múzea. Druhá výstava, Divné obrazy II od autora Ivana Roháčka, prebieha v Dome kultúry Javorina," dodala Eva Adámková.

Organizátori mysleli aj na najmenších návštevníkov, pre ktorých si na námestí pripravili skákací hrad a aquazorbing. Deti môžu na jarmoku pozorovať aj sprievod choduliarov, ktorí sa budú pohybovať po jarmoku.

program.jpg

Zdroj: Dom kultúry Javorina


Súvisiaci článok
Ružomberský jarmok bude v júni
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť