Nedeľa 30. 06. 2024 13:40:38 | Meniny má Melánia

Spochybňovanie pandémie je neúctou k obetiam, hovorí Dolinková

SLOVENSKO/ Akékoľvek spochybňovanie pandémie ochorenia COVID-19 je neúctou k pozostalým obetí pandémie. Uviedla to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) s tým, že Slovensko zaznamenalo asi 20 000 nevynútených obetí pandémie. Vyjadrila nad nimi ľútosť. Zároveň poukázala na potrebu vyšetrenia zodpovednosti za pandémiu.

TASR|20. jún 2024|14:05:22

Zdroj: Facebook/Zuzana Dolinková

Súvisiaci článok
Lekári kritizujú rozhodnutie SR nepristúpiť k predpisom WHO. Zhorší to nákup liekov, aj zdravotnú starostlivosť
Čítajte viac >

"Trváme na tom, aby bola vyšetrená orgánmi činnými v trestnom konaní konkrétna zodpovednosť osôb, ktoré boj proti COVID-19 na Slovensku riadili. Akékoľvek spochybňovanie pandémie je neúctou k ich pozostalým. Zároveň musím povedať, že je to aj zodpovednosť tých, ktorí dnes opozícii vykrikujú a zachraňujú slovenské zdravotníctvo. Pamätáme si na ich manažérske zlyhania, plytvanie peniazmi a neschopnosť ochrániť ľudí. V tých časoch, keď sa utiekali ľudia o ich ochranu a podporu, zlyhali na plnej čiare," skonštatovala.

Šéfka rezortu vyzdvihla všetkých lekárov a zdravotníkov za prácu v období pandémie. "Chcem sa zároveň poďakovať všetkým lekárom a zdravotníckemu personálu, ktorí v tých ťažkých a zložitých časoch aj za cenu nasadzovania vlastných životov pomáhali ohrozeným ľuďom," uzavrela.

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár na stredajšom (19. 6.) rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo avizoval, že v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie COVID-19. Tie podľa neho ukázali, že pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola. Dané tvrdenia odmietla opozícia aj štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Michal Štofko.


Súvisiaci článok
Mikas o výzve SNS na svoje odstúpenie: Nemienim zbabelo utekať pred otázkami, ktoré treba zodpovedať odborne!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť