Piatok 20. 09. 2024 19:54:13 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

MFF Art Film sa udomácnil v Košiciach na ďalších desať rokov

KOŠICE/ Včera v košickom Kulturparku na spoločnej tlačovej konferencii podpísali producent MFF Art Film Ján Kováčik a primátor Košíc Jaroslav Polaček spoločné memorandum o predĺžení ďalšej vzájomnej spolupráce a Medzinárodný filmový festival Art Film sa tak bude konať v metropole východu ďalších desať rokov.

Natália Novotná|24. jún 2024|15:18:31


Súvisiaci článok
Nie práve šťastný návrat domov. Polícia priviezla z USA medzinárodne hľadaného Slováka
Čítajte viac >

Najstarší, najväčší a najvýznamnejší filmový festival na Slovensku „býva“ v Košiciach už od roku 2016. Košice ponúkajú skvelú infraštruktúru pre konanie takého podujatia, ktoré každý deň obsiahne okolo tridsiatky filmových projekcií i ďalšie sprievodné akcie. Filmy sa premietajú na ôsmich rôznych miestach, pričom neopakovateľnú atmosféru festivalu dotvára aj to, že všetky sú v dosahu niekoľkých minút pešej chôdze, alebo v najbližšom okolí nádherného historického centra. Keďže organizátori každoročne mohli počítať s významnou podporou na úrovni mesta aj regiónu došlo k rozhodnutiu aj oficiálne spečatiť predĺženie spolupráce prijatím spoločného memoranda, ktoré v nedeľu 23.6. 2024 podpísali producent MFF Art Film Ján Kováčik a primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

Košice sú pre konanie festivalu ideálnym prostredím

Z predĺženia spolupráce sa Ján Kováčik veľmi teší. „Košice ponúkajú ideálne prostredie pre konanie filmového festivalu, ktorý sa už stal symbolickým a aj reálnym rodinným striebrom slovenskej kinematografie a kultúry, navyše s významným presahom k filmovému svetu. Je radosť spolupracovať so zástupcami mesta i regiónu, ktorí Art Film vnímajú rovnako - ako podujatie, na ktoré môžeme byť spoločne hrdí. Predĺženie spolupráce o ďalších desať rokov nám dáva možnosti ako ďalej spoločne dlhodobo zlepšovať a zveľaďovať úžasné podujatie akým nesporne je,” povedal.

S predĺžením memoranda o spolupráci neváhali ani minútu

„Nikto nepochybuje o tom, že Art Film znamená pre Košice mimoriadne prestížnu udalosť, ktorá drží vlajku nášho mesta na kultúrnej mape Európy skutočne vysoko. Preto sme na oboch stranách neváhali ani na minútu s predĺžením memoranda o vzájomnej spolupráci a potvrdili sme tak, že metropola východu bude domovom najvýznamnejšieho slovenského filmového festivalu minimálne na ďalších 10 rokov. Tak ako vieme byť dobrým partnerom pre športovcov a mesto premeniť na pomyselný štadión či maratónsku trať, vďaka rozvinutej kultúrnej infraštruktúre ponúkame produkcii festivalu ideálne zázemie. Zároveň ma teší, že sa Košice stávajú čoraz atraktívnejšou lokalitou pre tvorcov filmov a seriálov, vďaka ktorým propagujeme naše mesto doma i v zahraničí,“ vraví Jaroslav Polaček.

IMG_2078 - Foto Marek Vavrus.jpg

Zdroj: MFF Art Film, Marek Vavruš


Súvisiaci článok
Mužovi, ktorý cez víkend napadol pacienta a zdravotníkov v nemocnici na Kramároch, hrozí trojročné väzenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť