Streda 03. 07. 2024 01:12:23 | Meniny má Miloslav

Strihanie vlasov ako terapia

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM/ Klientov centra sociálnych služieb (CSS) pravidelne už viac ako desať rokov navštevujú kaderníčky z miestnej Strednej odbornej školy obchodu a služieb.

Natália Štepanovičová|30. jún 2024|21:03:40

Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Súvisiaci článok
Seniori z CSS Horný Turiec majú nové kroje
Čítajte viac >

"Aktivita prebieha už viac ako 10 rokov, nápad vznikol u predchádzajúcej riaditeľky nášho zariadenia a riaditeľky SOŠ obchodu a služieb (SOŠ OaS) Nové Mesto nad Váhom. Pre klientov je to skrášľovacia terapia na celé dopoludnie a pre kaderníčky zas praktické vyučovanie,“ vysvetlila spoluprácu medzi školou a zariadením jeho riaditeľka Miriam Mrázová.

V centre sociálnych služieb, v ktorom býva 50 ľudí a 20 ďalších využíva ambulantnú formu, dostane nový účes každý. Ležiacich strihá majsterka priamo na izbách.

"Seniorov chodia strihať študentky učebného odboru kaderník pravidelne raz do mesiaca. Okrem toho, že im spravia účes, sa spolu aj porozprávajú a oni sa vždy tešia,“ informovala riaditeľka SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom Oľga Ilenčíková.

Nezištnú aktivitu vítajú aj stredoškoláčky. "Chodievame sem veľmi radi, pretože je tu panuje priateľský prístup. Trénujeme si strihanie a popritom sa porozprávame. Je to pre nás pekné, že môžeme strihať aj ľudí na vozíčku,“ okomentovala atmosféru a priebeh strihania študentka Klaudia Knotková.

Klientka Irena Bobocká hovorí, že s výsledným strihom je spokojná. "Už ma raz tieto dievčatá strihali, sú šikovné. Som spokojná síce je to trošku kratšie, ale nevadí, vlasy dorastú,“ povedala.


Súvisiaci článok
Klienti v CSS Fantázia v Hornom Vadičove vyrobili jedlé kŕmidlá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť