Pondelok 01. 07. 2024 04:13:27 | Meniny má Diana

Tragédia na železničnom priecestí pri Nových Zámkoch. Po strete autobusu s vlakom zomreli najmenej 4 osoby

NOVÉ ZÁMKY/ Na železničnom priecestí medzi Novými Zámkami a Dvormi nad Žitavou došlo k nehode vlaku s autobusom. Z miesta hlásia mŕtvych aj viacero zranených.

TASR|27. jún 2024|18:50:17


Súvisiaci článok
V Bratislave spadol muž z piateho poschodia, pád neprežil
Čítajte viac >

Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti.

"OS ZZS SR vysiela päť pozemných ambulancií a dva záchranárske vrtuľníky k dopravnej nehode na železničnom priecestí. Podľa informácií od zasahujúch posádok 4 osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. A ďalších 5 osôb je zranených," uviedli záchranári.

V úseku je aktuálne prerušená železničná doprava. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti.

Hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová pre TASR uviedla, že k nehode došlo krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí so závorami a svetelnou signalizáciou. Po zrážke je autobus ťažko poškodený, rušeň vlaku horí. Podľa informácií TASR evidujú po zrážke zranených aj mŕtvych.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) priblížila, že vo vlaku sa viezlo viac ako 100 cestujúcich. Trať v úseku Nové Zámky - Dvory nad Žitavou je neprejazdná, železnice pracujú na zabezpečení náhradnej autobusovej dopravy.

Hovorca ZSSK Dominik Drevický uviedol, že spolupracujú s príslušnými zložkami na zaistení bezpečnosti cestujúcich a riešení následkov nehody. Dodal, že išlo o vlak EuroCity (EC) 279 z Prahy do Budapešti. Lokomotíva a rušňovodič patrili Českým dráham, vlaková súprava a sprevádzajúci personál ZSSK.


Súvisiaci článok
Diaľnica pri Považskej Bystrici je neprejazdná. Došlo tam k hromadnej nehode
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť