Štvrtok 04. 07. 2024 21:58:34 | Meniny má Prokop

Maturita z matematiky bude možno povinná! Ministerstvo školstva zvažuje jej zavedenie

SLOVENSKO/ Rezort školstva zvažuje prípadné zavedenie povinnej maturitnej skúšky z matematiky. Vyplýva to z vyjadrenia ministra školstva Tomáša Druckera (Hlas-SD) na pondelkovej tlačovej konferencii.

TASR|2. júl 2024|09:55:54

Ilustračná foto. Zdroj: www.freepik.com

Súvisiaci článok
Spoznajte nositeľov plakety Sophista pro Regione a Lux Mentium za uplynulý školský rok. Za 14 rokov ocenili už 269 učiteľov a 268 žiakov
Čítajte viac >

Študenti by si mohli podľa ministra vyberať z viacerých úrovní maturity z matematiky. Náročnejšiu úroveň by mohli absolvovať napríklad budúci študenti technických odborov vysokých škôl.

„Vnímame, že aj pre rozvoj analytického myslenia, rozvoj zručností, ktoré nie sú priamo matematické, tá matematika dáva základy. Aj na štúdium na mnohých humanitných vysokých školách,“ povedal Drucker.

girl-studying-math.jpg Ilustračná foto. Zdroj: www.freepik.com

Z nedávneho prieskumu realizovaného Študentskou radou stredných škôl pod záštitou rezortu školstva vyplýva, že až 84 percent stredoškolákov je proti zavedeniu povinnej maturity z matematiky. V prípade možnosti výberu z viacerých stupňov náročnosti je nesúhlas s povinnou maturitou z matematiky nižší (64,2 percenta).


Súvisiaci článok
Trenčianska univerzita postaví internát aj knižnicu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť