Pondelok 16. 09. 2024 19:46:53 | Meniny má Ľudmila

Pellegrini odsudzuje atentát na Trumpa. Trápi ho prerastanie násilia do politiky

BRATISLAVA/ Prezident SR Peter Pellegrini odsudzuje streľbu na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Je hlboko znepokojený prerastaním násilia do politiky na celom svete.

TASR|14. júl 2024|09:06:02

Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini

Súvisiaci článok
Pellegrini v NATO potvrdil, že slovenská pomoc pre Ukrajinu bude pokračovať
Čítajte viac >

Uviedol to na sociálnej sieti. Zdôraznil, že použitie násilia pri presadzovaní svojho politického názoru musí byť vždy čo najdôraznejšie odsúdené.

"Dôrazne odsudzujem streľbu na Donalda Trumpa počas jeho kampane a som hlboko znepokojený prerastaním násilia do politiky na celom svete. O svojom prezidentovi majú občania Spojených štátov, ale aj všetkých ďalších demokratických krajín sveta rozhodnúť vo volebných miestnostiach, a nie streľbou na uliciach," napísal slovenský prezident.

Použitie násilia pri presadzovaní svojho politického názoru musí byť podľa Pellegriniho vždy čo najdôraznejšie odsúdené a vinníci spravodlivo potrestaní, aby ľudia nestrácali dôveru v demokraciu a demokratické štátne inštitúcie a nezačali brať "spravodlivosť" do vlastných rúk.

Republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa postrelili na sobotnom (13. 7.) predvolebnom mítingu v Pensylvánii. Guľka mu zasiahla hornú časť pravého ucha. Útočník po streľbe zomrel, podarilo sa mu vystreliť niekoľkokrát. Útok sa vyšetruje ako atentát.


Súvisiaci článok
Prezident Peter Pellegrini podpísal lex atentát, zhromaždenia budú podliehať určitým obmedzeniam
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť