Sobota 07. 09. 2024 19:50:17 | Meniny má Marianna

Banskobystrickí lekári sú európskou špičkou v robotickej chirurgii. Zavádzajú ju už v piatej krajine

BANSKÁ BYSTRICA/ZÁHREB/ V pondelok a utorok uskutočnili lekári z banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice ďalší zápis do historickej kroniky robotickej chirurgie. Stali sa súčasťou zavádzania prvých roboticky asistovaných operácií v chorvátskom Záhrebe.

Michal Filek|16. júl 2024|16:00:06

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica F. D. Roosevelta Banská Bystrica

Súvisiaci článok
Urológovia v banskobystrickej nemocnici urobili už päťtisícu roboticky asistovanú operáciu
Čítajte viac >

V najväčšej nemocnici Chorvátska v Záhrebe, dohliadal na prvé operácie s robotickým systémom hlavný robotický chirurg Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta MUDr. Jozef Babeľa, PhD, ktorý je v Kliničkom boľničkom centare v Záhrebe garantom a proktorom začiatku robotických operácii.

Pod jeho dohľadom vykonali chorvátski kolegovia Dr. Kulič a Dr. Andelič za dva dni 4️ roboticky asistované operácie - radikálne postatektómie.

„Naši kolegovia, proktori z Centra roboticky asistovanej chirurgie, už pomáhali zavádzať roboticky asistované operácie na Slovensku, v Maďarsku, Poľsku a Česku. A po včerajšku si môžu pripísať na zoznam už aj Chorvátsko. Prajeme chorvátskym kolegom veľa úspešných robotických operácií a najmä veľa spokojných pacientov,“ informovala nemocnica na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Detská pohotovosť v Myjave skončila, nemocnica našla riešenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť