Štvrtok 17. 10. 2024 23:12:38 | Meniny má Hedviga

Policajti chytili zdrogovaného taxikára. Pervitín mal aj v aute

NITRA/ Nitrianski policajti počas nočnej služby zadržali taxikára, ktorý šoféroval pod vplyvom drog. Ako informovala polícia, drogy sa našli aj v jeho aute.

TASR|25. júl 2024|11:27:27

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Škodu Fabia, ktorá slúžila ako taxík, spozorovala hliadka na Dolnočermánskej ulici v Nitre.

"Policajti mali poznatok, že osoba, ktorá toto auto šoféruje, je užívateľom drog a drogy u seba aj prechováva, preto ho zastavili. Kontrolou bolo zistené, že ide o 37-ročného muža. Keď ho policajti vyzvali, aby preukázal povinnú výbavu motorového vozidla, začal sa správať nervózne a roztržite," uviedla polícia.

Pri vystupovaní z auta policajti vo dverách spozorovali fajku na aplikáciu drog. Vodič uviedol, že je jeho a má ju na fajčenie pervitínu. Priznal sa, že pred jazdou pervitín aj užil a pri sebe má jednu zatavenú striekačku a jedno plastové vrecúško s obsahom neznámej kryštalickej látky.

"Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a boli s ním vykonávané ďalšie procesné úkony. Presunuli sa s ním do Fakultnej nemocnice v Nitre na odber biologického materiálu. Toxikologickým vyšetrením bolo zistené, že v organizme vodiča sa nachádzajú omamné a psychotropné látky, a to amfetamín, metamfetamín a benzodiazepíny," konštatovala polícia.

Ako doplnila, s taxikárom bola spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku, bol mu zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. "Zároveň bude čeliť trestnému stíhaniu pre drogovú trestnú činnosť," doplnila polícia.


Súvisiaci článok
Absurdita vo Varíne! Súd nariadil premenovať Tisovu ulicu. Oni ju chcú nazvať po tise...
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
V prípade Lučanského smrti generálna prokuratúra nezistila protiprávne konanie dozorcov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť