Štvrtok 05. 09. 2024 18:39:00 | Meniny má Regina

SNS chce prepitné oslobodiť od dane

SLOVENSKO/ Slovenská národná strana (SNS) chce oslobodiť prepitné do výšky desať percent od dane z príjmu. V súvislosti s návrhmi zákonov v oblasti cestovného ruchu preto predloží na septembrovej schôdzi návrh zákona o dani z príjmu. Cieľom novely je zvýšiť kvalitu služieb.

TASR|27. júl 2024|14:48:38

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Národniari chcú zdaniť obchodné reťazce. Ceny potravín chcú dostať pod kontrolu
Čítajte viac >

TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

"SNS má na zreteli podporu cestovného ruchu. Bez kvalitnej obsluhy kuchárov a čašníkov nie je však možné rozvíjať kvalitu služieb v oblasti gastronómie i ubytovania," zdôraznila hovorkyňa. SNS preto podľa nej navrhne, aby platby, ktoré sa uskutočnia v hotovosti alebo cez platobný terminál, mohol podnikateľ v najbližšom výplatnom termíne oslobodené od daní vyplatiť zamestnancovi.

Ako uviedla Škopcová, v prípade, ak obslužné nebude podliehať dani z príjmu, budú čašníci, kuchári i zamestnanci ubytovacích služieb motivovaní poskytovať lepšiu službu s cieľom, že si môžu privyrobiť nad rámec svojej mzdy. "Spokojný klient veľmi rád odmení dotknuté osoby. Motiváciou má byť, že sa z tejto sumy nebudú platiť odvody a dane," doplnila.

Súčasne takáto platba podľa nej pomôže aj podnikateľom. Mzda čašníkov a dotknutého personálu totiž bude môcť byť vyššia bez toho, aby podnikateľ musel vyplácať väčšie odvody a dane.


Súvisiaci článok
SNS: "Nedovolíme, aby sa malým podnikateľom zvyšovali dane a rušili paušálne výdavky!"
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť