Štvrtok 19. 09. 2024 05:19:11 | Meniny má Konštantín

Stavba budúceho nákupného centra v Handlovej postupuje

HANDLOVÁ/ Začiatkom augusta sa uskutočnilo 17. stretnutie krízového štábu priamo v mieste výstavby budúceho nákupného centra na Okružnej ulici v Handlovej. Zástupca investora spoločnosti IMMOBILIEN MANAGEMENT Roman Žigmund oboznámil prítomných s aktuálnou situáciou.

Natália Štepanovičová|7. august 2024|15:00:06

Zdroj: Jana Paulínyová

Súvisiaci článok
V Piešťanoch už onedlho pribudne nové obchodné centrum a aj Mcdonalds
Čítajte viac >

Dokončili kruhový objazd

V júli stavebné práce postúpili a dokončil sa kruhový objazd pred nákupným centrom. Primátorka mesta Silvia Grúberová ocenila, že investor dodržal sľub a obyvatelia už nemusia znášať diskomfort v súvislosti s jeho výstavbou. Primátorka ocenila aj ďalšie zmeny.

"Novinkou je pokrytie stabilizovaného svahu špeciálnym materiálom, ktorý má tiež spôsobom prikrývky čiastočne prispieť k zadržaniu prípadných procesov, pretože pod týmto povrchom sa nachádza vrstva hliny, zmiešaná s drevom a tiež stabilnými prvkami, ktoré konštrukčne svah spevňujú,“ povedala Grúberová.

Vybudovali prvky pre zrakovo znevýhodnených

Momentálne je na novom kruhovom objazde osadené zvislé dopravné značenie, v krátkom čase bude vyznačené vodorovné dopravné značenie vrátane označenia priechodov pre chodcov. Nástupná plocha na priechodoch pre chodcov je vybudovaná so stavebnými prvkami pre zrakovo znevýhodnených občanov.

S takouto zmenou v doprave súvisí tiež výzva mesta všetkým vodičom, aby nejazdili a neprechádzali cez cestu v tejto lokalite po pamäti, ale rešpektovali novú dopravnú situáciu a boli maximálne obozretní. Investor pracuje najmä na dokončovaní budúceho obchodného centra zo zadnej a vnútornej strany.

Mesto žiada občanov, aby dbali na svoju bezpečnosť

Michal Dobiš referent civilnej ochrany na mestskom úrade opätovne apeluje, aby sa občania správali na stavenisku bezpečne.

"Chcel by som poprosiť, aby obyvatelia a návštevníci nevyužívali stavenisko nad obchodným centrom vedľa železničnej trate, na prechod,“ vyjadril prosbu smerom k návštevníkom Dobiš.

Termín otvorenia nového nákupného centra ani typ prevádzok zatiaľ nepoznáme, avšak jednou z tém bol názov centra. Investor uviedol, že do jeho názvu nechce zasahovať a uvíta spoluprácu mesta.

Krízové štáby sa uskutočňujú pravidelne od vyhlásenia mimoriadnej situácie v Handlovej, kedy koncom júna došlo k náhlemu zlyhaniu stavebnej konštrukcie a zosuvu. Mimoriadna situácia v Handlovej nie je k dnešnému dňu odvolaná.


Súvisiaci článok
Škôlkarom v Handlovej pomáhajú poníky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť