Utorok 17. 09. 2024 18:00:35 | Meniny má Olympia

Obmedzenia na ceste pod Strečnom zmiernia. Doprava v regióne kolabuje

STREČNO/ Dopravné obmedzenia v súvislosti so sanáciou svahu nad cestou I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou sa dočasne zmiernia.

TASR|6. august 2024|15:30:35

Zdroj: Polícia SR

Súvisiaci článok
Pod Strečnom sa pracuje. Zdržíte sa viac ako hodinu!
Čítajte viac >

Ako informovala prednostka Okresného úradu v Žiline Emília Pavlusíková, so zhotoviteľom a dopravnou políciou sa v utorok dohodli na zrušení obmedzenia v jednom jazdnom pruhu medzi 17.00 h a 7.00 h.

Toto opatrenie by predbežne malo platiť do 13. augusta.

Obmedzenia spočívajúce v zúžení premávky do jedného jazdného pruhu a jej regulovaní svetelnou signalizáciou začali na kilometrovom úseku cesty platiť od pondelka 5. augusta. Aj keď polícia vyzývala motoristov na využívanie obchádzkových trás, pod Strečnom sa tvorili viac ako hodinové kolóny.

Reakciou bola utorková operatívna porada zvolaná prednostkou OÚ Žilina. "Dočasne sa ruší dopravné obmedzenie na ceste I/18 v rozsahu od 17.00 h do 7.00 h za účelom zlepšenia prejazdnosti na uvedenej ceste po dobu, kedy to umožňuje povaha vykonávaných záchranných prác na skalnom brale. Predpoklad trvania úpravy je do utorka 13. augusta," informovala Pavlusíková. O ďalšom postupe bude práve budúci týždeň v utorok rokovať krízový štáb, ktorého členovia zhodnotia doteraz vykonané záchranné a zabezpečovacie práce.

Podľa nového plánu dopravných obmedzení tak bude premávka zúžená v jednom jazdnom pruhu v pracovných dňoch od 7.00 h do 17.00 h. V sobotu 10. augusta cestu I/18 o 14.00 h úplne uzavrú a opätovne sprejazdnia v nedeľu 11. augusta o 19.00 h. Nasledujúce dva víkendy bude uzávera ešte o sedem hodín dlhšia, keďže potrvá už od soboty o 7.00 h.


Súvisiaci článok
Pod Strečnom budú sanovať svah, pripravte sa na úplné uzávery cesty
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť