Pondelok 16. 09. 2024 07:29:09 | Meniny má Ľudmila

Obyvatelia Nového Mesta nad Váhom budú mať jednoduchší život. Otvorili Klientske centrum

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM/ V Novom Meste nad Váhom sprístupnili obyvateľom začiatkom augusta Klientske centrum. Podľa primátora Františka Mašlonku má občanom pomôcť vybaviť všetko pod jednou strechou. Novinkou je aj platobný kiosk, prostredníctvom ktorého, si návštevníci centra môžu vybaviť niektoré služby v čase mimo úradných hodín.

Natália Štepanovičová|15. august 2024|11:00:06

Zdroj: Nové Mesto nad Váhom

Súvisiaci článok
Novomešťania majú dôvod na radosť! Žltačka v meste ich už netrápi
Čítajte viac >

Kompaktná budova v meste chýbala

Novomestský primátor povedal, že už počas jeho pôsobenia na poste zástupcu primátora si denne všímal a vnímal, ako je pre občanov mesta obtiažne hľadanie príslušného referátu a prechádzanie po jednotlivých poschodiach budovy. Zvlášť pohľad na pohyb seniorov a ľudí s ťažkým zdravotným znevýhodnením po schodoch Mestského úradu bol pre neho neakceptovateľný.

"V rámci volebného programu som prezentoval víziu zriadenia kancelárie prvého kontaktu na prízemí Mestského úradu. Po preverení možností stavebných úprav a vybudovania bezbariérového prístupu, nebola táto možnosť v budove Mestského úradu technicky realizovateľná," priznal Mašlonka.

Jednoduchší prístup k službám

Týmto krokom chcela radnica zabezpečiť, aby mali obyvatelia jednoduchší prístup k službám, ktoré potrebujú. Klientske centrum je podľa primátora bezbariérovým kontaktným bodom pre všetkých občanov, ktorí si potrebujú vybaviť akékoľvek žiadosti, požiadavky, uhradiť platby alebo hľadajú základné informácie a potrebujú sa zorientovať v rámci úradu. Pracovníci budú pripravení poskytnúť občanom odpovede na otázky a tiež i pomáhať pri vypĺňaní rôznych tlačív. Mesto zaň zaplatilo 31-tisíc eur.

Klientske centrum ponúka obyvateľom nasledujúce oddelenia:

  • Informácie a prvý kontakt,
  • Sociálne a bytové oddelenie,
  • Oddelenie odpadového hospodárstva,
  • Oddelenie miestnych daní,
  • Oddelenie evidencie obyvateľstva a matriky,
  • Pokladňa a podateľňa.

Viac o agendách jednotlivých oddelení sa dočítate na webe mesta.

Centrum sídli na Námestí slobody 1/1 v Novom Meste nad Váhom a je klientom k dispozícii každý pracovný deň okrem štvrtka. V pondelok a v utorok je otvorené od 7:30 hod. do 15:00 hod. V stredu od 8:30 hod. do 17:00 hod. V piatok ho občania môžu navštíviť od 7:30 hod. do 14:00 hod.

Obyvatelia v ňom môžu platiť bezhotovostne prostredníctvom platobného terminálu alebo v hotovosti v pokladni.


Súvisiaci článok
Od júla končí detská pohotovosť v Novom Meste nad Váhom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť