Streda 18. 09. 2024 14:06:16 | Meniny má Eugénia

Zavolal policajtov a potom sa na nich vyrútil s vysokozdvižným vozíkom

STRÁŽSKE/ Na tiesňovú linku 158 oznamovateľ nahlásil, že sa mu niekto vyhráža smrťou a z obavy o svoj život sa zamkol v areáli firmy. Na policajnú hliadku, ktorá prišla skontrolovať oznámenie, sa vyrútil vysokozdvižný vozík, ktorý šoféroval oznamovateľ. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, s lyžinami zdvihnutými až do výšky okien motorového vozidla takmer úmyselne narazil do služobného auta.

TASR|9. august 2024|17:18:31

Ilustračné foto. Zdroj: Polícia

Súvisiaci článok
Streľba na ulici v Petržalke. Zasahuje polícia!
Čítajte viac >

Policajti si privolali pomoc. Oznamovateľ sa vozil po areáli v dodávke a keď spozoroval prichádzajúcich policajtov, nasmeroval jazdu proti bráne, za ktorou policajti stáli. Auto zastavil až v tesnej blízkosti brány a policajtov chcel zastrašiť jej prerazením. "Keď muž videl, že policajná hliadka neustupuje, so zdvihnutým prostredníkom všetkým zasahujúcim policajtom celý čas vulgárne nadával, vulgárne gestikuloval a potom vošiel do interiéru budovy," uviedla hovorkyňa.

Policajti si všimli, že muž má pri sebe zbraň a vložil si ju za opasok. Následne sa otočil a vykročil oproti policajtom so zbraňou v ruke. Potom ešte vysokozdvižným vozíkom zatarasil vstup do budovy.

Na miesto boli vyslaní policajti rôznych útvarov a vzhľadom na podozrenie z vysoko rizikového incidentu aj policajný vyjednávač a príslušníci pohotovostného policajného útvaru.

"Košickí kukláči s vyjednávačom už boli pripravení vykonať služobný zákrok, no muž v tom sám vyšiel z auta a v sprievode psa podišiel k jednému zo zasahujúcich policajtov. Na jeho výzvy, aby upustil od svojho konania a ľahol si na zem, nereagoval a približoval sa stále bližšie k policajtovi. Policajt preto použil varovný výstrel do vzduchu s výzvou, ktorú však muž opätovne nerešpektoval, a keďže sa aktívne bránil, za pomoci donucovacích prostriedkov ho na mieste okamžite zadržali a spacifikovali," doplnila Ivanová.

K zraneniam nedošlo a muža previezli do nemocnice. Na bezpečnosť ostatných obyvateľov policajti dohliadali aj v okolí objektu, aby nebol ohrozený život, zdravie alebo majetok iných osôb.

Vo veci policajti vykonávajú ďalšie procesné úkony. "Vzhľadom na skutočnosť, že muž bol už v minulosti osemkrát súdne trestaný pre rôznu trestnú činnosť, nie je vylúčené, že po vykonaní potrebných procesných úkonov bude trestné stíhanie rozšírené aj na ďalšie skutky," uzavrela hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Muž na Šutaj - Eštoka mieril atrapou zbrane. Zakročil proti nemu ochrankár
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť