Štvrtok 17. 10. 2024 17:07:27 | Meniny má Hedviga

V Trenčianskom kraji budú analyzovať nezamestnaných mladých ľudí

TRENČÍN/ Krajské centrum voľného času v Trenčíne (KCVČ) a Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka podpísali zmluvu, v rámci ktorej bude vypracovaná Regionálna analýza o mladých ľuďoch v situácii NEET. Medzinárodne používaná skratka označuje mladých ľudí, ktorí nie sú zamestnaní, ani nie sú v procese vzdelávania alebo odbornej prípravy.

Natália Štepanovičová|11. august 2024|19:32:34

Zdroj: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Súvisiaci článok
Trenčianska univerzita postaví internát aj knižnicu
Čítajte viac >

Analýza zmapuje špecifiká potrieb a rozloženia situácie mladých ľudí či už v segmente NEET alebo tých, ktorí sú ohrození touto situáciou, prispeje k popísaniu pre nich dostupných intervencií a služieb a zohľadní ich kompetencie v nadväznosti na potreby regionálneho trhu práce.

V kraji vznikne Rada partnerstva

"Informácie získané prostredníctvom regionálnej analýzy budú východiskom pre vznik Rady partnerstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a pre tvorbu regionálneho akčného plánu Záruky pre mladých ako aj identifikáciu lokalít vhodných na zriadenie tzv. jednotných kontaktných miest pre prácu s mládežou,“ povedala Koordinátorka práce s mládežou TSK Silvia Štefániková.

Zmluvu podpísali rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka Jozef Habánik a riaditeľka Krajského centra voľného času v Trenčíne Miriam Olešáková. Plagat_NEET_in_NEED__2_.png Zdroj: KCVČ Trenčín - Regionálne centrum mládeže

Analýzu zrealizuje tím z Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov

Rektor vyjadril presvedčenie, že odborný tím Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov prispeje svojím dielom k rozvoju práce s mládežou na území kraja práve prostredníctvom hĺbkovej analýzy situácie a podporných aktivít pre tých najzraniteľnejších mladých ľudí v regióne. Univerzita tiež bezplatne poskytla bezbariérové priestory na zriadenie kancelárie projektu.

"Spolupráca medzi inštitúciami vznikla v rámci realizácie projektu Vytvorenie regionálnej analýzy a regionálnych partnerstiev s cieľom identifikovania potrieb a lokalít vhodných na zriadenie centier pre prácu s mládežou na území TSK," informovala koordinátorka.

Projekt vypracovali na základe výzvy z ministerstva

Projekt vypracovali na základe výzvy Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny v rámci Programu Slovensko. Po splnení všetkých podmienok bola medzi ministerstvom a Krajským centrom voľného času v Trenčíne podpísaná Zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na realizáciu projektu.

Analýza je spolufinancovaná z prostriedkov Európskej únie, štátneho rozpočtu a rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Prebieha od júla tohto roka až do júna budúceho roka.


Súvisiaci článok
Koordinátorka práce s mládežou Alena Strýčková: Dobrovoľníctvo je niečo, čo nás napĺňa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť