Streda 18. 09. 2024 04:33:54 | Meniny má Eugénia

Pod Tatrami budú závody v behu na boso

VEĽKÁ LOMNICA/ Pod Tatrami chystajú toto leto prvý beh na boso, uskutoční sa na golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici. Ako za organizátorov uviedla Barbora Ogurčáková, podujatie je vhodné pre športových nadšencov aj rodiny s deťmi.

TASR|11. august 2024|16:39:51

Organizátori behu. Zdroj: Facebook/Beh na boso Tatry

Súvisiaci článok
Na petržalskom Draždiaku bude v nedeľu zábavná súťaž podomácky vyrobených plavidiel
Čítajte viac >

"Bežecké preteky bez topánok ponúkajú unikátny zážitok na čistom, pokosenom golfovom trávniku, čo z neho robí ideálne a bezpečné miesto na tento druh aktivity," uviedla s tým, že pri organizovaní sa inšpirovali pražským podujatím, ktoré tento rok oslávilo svoj 15. ročník.

Trasa s menším kopcom má podľa nej krosový charakter, pričom ponúkne aj výhľady na Tatry. Niektoré časti trasy budú prekryté kobercom. Záujemcovia si budú môcť zabehať aj v bežeckej obuvi, no do vyhodnotenia nebudú zaradení.

"Beh na boso je zdravou alternatívou ku klasickému behu v topánkach. Mení techniku behu a zvyšuje citlivosť a pevnosť chodidla. Na rozdiel od bežných moderných bežeckých topánok, ktoré fungujú ako pružiny a môžu zvyšovať riziko zranenia, barefootový beh znižuje zaťaženie pohybového aparátu a chrbtice," dodala Ogurčáková, podľa ktorej budú súčasťou podujatia aj aktivity pre deti a dospelých.

Podujatie sa uskutoční v nedeľu 25. augusta. Zaregistrovať sa môžete TU.


Súvisiaci článok
Policajti v Námestove zachránili dvojročného chlapčeka, ktorý bol zamknutý v rozpálenom aute
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť