Streda 11. 09. 2024 12:55:47 | Meniny má Bystrík

Skvelá Paulína je majsterkou sveta v letnom biatlone

FÍNSKO/ Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková vybojovala zlatú medailu v superšprinte na MS v letnom biatlone. V piatkových pretekoch v estónskom Otepää urobila na strelnici jednu chybu a do cieľa prišla 11,5 sekundy pred Fínkou Suvi Minkkinenovou. Bronz získala Češka Lucie Charvátová.

TASR|24. august 2024|08:42:08

Zdroj: Facebook/Paulína Fialková

Súvisiaci článok
Po Nasti prichádza ďalšia biatlonistka. Známa slovenská hviezda sa vracia po materskej
Čítajte viac >

Tridsaťjedenročná Bátovská Fialková štartovala na prvých pretekoch po viac než roku, od marca 2023 pauzovala pre materské povinnosti. Jej krajanka Júlia Machyniaková obsadila v piatok 16. priečku s mankom 1:35,2 min na víťazku.

"Pred týmto šampionátom bolo pre mňa možno dôležitejšie ako samotný výsledok mať dobrý pocit z lyžovania a strieľania. To sa mi podarilo, navyše som vyhrala preteky, takže sa teším. Stále však pred tým mám veľký rešpekt, keďže som osem mesiacov po pôrode a musím si dávať pozor," uviedla pre portál slovenskybiatlon.sk. Jej krajanka Júlia Machyniaková obsadila v piatok 16. priečku s mankom 1:35,2 min na víťazku.

Medzi mužmi sa predstavil Tomáš Sklenárik, ktorý skončil na 22. mieste. Zo zlata a striebra sa tešili Ukrajinci Dmytro Pidručnyj a Artem Tyščenko, bronz získal Čech Tomáš Mikyska.


Súvisiaci článok
Vianočný zázrak našej úspešnej biatlonistky. Na Štedrý deň sa stala mamičkou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť