Piatok 13. 09. 2024 13:07:56 | Meniny má Ctibor

Parádna akcia! Dvesto ľudí v nedeľu bežalo pod Tatrami naboso

VEĽKÁ LOMNICA/ Prvý ročník behu na boso pod Tatrami sa uskutočnil v nedeľu na golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici. Podujatie bolo určené pre športových nadšencov a rodiny s deťmi. Zúčastnilo sa ho viac ako 200 ľudí. Organizátori sa inšpirovali pražským podujatím, ktoré tento rok oslávilo svoj 15. ročník.

TASR|25. august 2024|13:14:03

Zdroj: Facebook/Nika Wero

Súvisiaci článok
Pod Tatrami budú závody v behu na boso
Čítajte viac >

Trasa viedla vykoseným trávnikom golfového ihriska, časťou, na ktorej sa hrá aj footgolf. Záujemcovia prešli okolo drevených domčekov, cez most na odkrytý priestor s výhľadom na Tatry. Pre deti s rodičmi bola pripravená skrátená dĺžka trasy.

Ako povedala Barbora Ogurčáková z organizačného tímu, podujatie sa uskutočnilo pod záštitou obce Veľká Lomnica a súčasťou bola aj dobročinná tombola, z ktorej celý výťažok je určený na terapie pre zdravotne znevýhodneného Jakubka z Kežmarku. Podľa nej sa vyzbieralo 834 eur a sumou 500 eur prispela súkromná spoločnosť, generálny partner podujatia.

Beh na boso je podľa Ogurčákovej zdravou alternatívou ku klasickému behu v topánkach. "Mení techniku behu a zvyšuje citlivosť a pevnosť chodidla. Na rozdiel od bežných moderných bežeckých topánok, ktoré fungujú ako pružiny a môžu zvyšovať riziko zranenia, barefootový beh znižuje zaťaženie pohybového aparátu a chrbtice," dodala Ogurčáková.


Súvisiaci článok
Vo Vysokých Tatrách v pondelok spočítajú všetkých ľudí a psy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť