Piatok 13. 09. 2024 09:58:38 | Meniny má Ctibor

Skvelá Gajanová zlepšila na Diamantovej lige vlastný rekord na tisíc metrov

CHORZÓW/ Slovenská atlétka Gabriela Gajanová vytvorila časom 2:36,42 min nový slovenský rekord v behu na 1000 m. Na nedeľňajšom mítingu Diamantovej ligy v poľskom Chorzówe zároveň zabehla nové osobné maximum a v pretekoch obsadila siedmu priečku.

TASR|25. august 2024|18:38:17

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
OH v Paríži: Gajanovej sezóna po skvelej olympiáde nekončí. Čakajú ju mítingy
Čítajte viac >

Víťazstvo si pripísala Keňanka Nelly Chepchirchirová, ktorá zaznamenala časom 2:31,24 svetový výkon roka a pokorila aj rekord mítingu.

Gajanová držala aj predošlý národný rekord 2:38,6 min, ktorý sa jej podarilo dosiahnuť vlani v auguste na bronzovom mítingu v Berne. Dvadsaťštyriročná Slovenka absolvovala v prestížnom seriáli svoj siedmy štart, všetky predošlé bežala na 800 m.

"Bežalo sa rýchlo, ale to sme čakali, lebo sa hovorilo aj o útoku na svetový rekord, čo napokon nevyšlo, ale bol z toho pekný rekord mítingu. Snažila som si získať výhodnú pozíciu už pri zbiehaní po štarte, keďže sme nezačínali v dráhach. Držala som kontakt, kým to išlo. Preteky mi nevyšli úplne podľa predstáv, ale nie som ani sklamaná. Výkon je ok, veď je to môj osobný a zároveň i národný rekord, z čoho mám radosť. Teší ma takisto, že som si znova mohla v Diamantovej lige zmerať sily s najlepšími na svete, hoci v netradičnej disciplíne," povedala Gajanová pre portál atletika.sk.


Súvisiaci článok
OH v Paríži: Ani slovenský rekord skvelej Gajanovej na finále nestačil!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť