Nedeľa 15. 09. 2024 23:18:25 | Meniny má Jolana

Na Slovensku chýbajú tisíce policajtov, ďalší zvažujú odchod. Spišiak kritizuje Šutaj Eštoka

SLOVENSKO/ V Policajnom zbore (PZ) chýbajú tisíce policajtov. Ďalší svoj odchod zvažujú. Na tlačovej konferencii to v piatok vyhlásili predstavitelia opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS). Konanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) aj celej vlády podľa nich stav len zhoršuje.

TASR|30. august 2024|16:00:06

Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Súvisiaci článok
Verdikt nad Kováčikom vynesie súd v utorok. Za prijímanie úplatku mu hrozí 10 ročné väzenie
Čítajte viac >

Minister sa podľa poslanca Národnej rady SR a bývalého policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka (PS) policajtom počas volebnej kampane vyhrážal a označoval ich za zločincov. "A toto tí policajti, ktorí chcú bojovať so zločinom, chcú zachraňovať hodnoty, verejný záujem, cítia ako vyhrážku aj im osobne," vyhlásil Spišiak s tým, že policajti často nevidia reálnu perspektívu, a preto sa rozhodnú odísť do civilu.

Bývalý policajný prezident si myslí, že príplatky pre bezpečnostné zložky z dielne ministerstva vnútra by hnutie v parlamente malo podporiť. Opoziční politici však dodali, že zdvihnutie príplatkov a valorizácia výsluhového dôchodku nie sú systémové opatrenia.

Spišiak informoval, že o situácii v polícii chcel hovoriť aj priamo s ministrom vnútra. Ten sa mu podľa jeho slov späť neozval.


Súvisiaci článok
Šutaj Eštok sa kresla predsedu parlamentu vzdať nehodlá. Všetko sa vraj vyrieši až v septembri
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť