Nedeľa 15. 09. 2024 22:37:22 | Meniny má Jolana

Dohoda na šéfovi parlamentu ešte nie je. Raši je "na čakačke"

SLOVENSKO/ K dohode na predsedovi Národnej rady SR v koalícii zatiaľ nedošlo. Strana Hlas-SD však trvá na znení koaličnej zmluvy. Pred stredajším rokovaním vlády SR to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD). Pripúšťa, že ako kandidát na pozíciu šéfa parlamentu ešte nejaký čas zotrvá v pozícii člena vlády.

TASR|4. september 2024|11:03:59

Zdroj: Facebook/Richard Raši

Súvisiaci článok
HLAS nemusí podporiť niektoré návrhy SNS. Šutaj Eštok očakáva, že Šimečka odstúpi sám
Čítajte viac >

"Som na čakačke," opätovne skonštatoval s tým, že nevie, kedy k dohode na predsedovi parlamentu v rámci koalície príde. Verí, že sa táto téma otvorí v stredu na koaličnej rade. "Ale či príde k dohode, to vám neviem garantovať. Dnes som prišiel na vládu, možno sem ako minister prídem aj o týždeň," poznamenal. Zopakoval zároveň, že Hlas-SD trvá na napĺňaní aktuálnej koaličnej zmluvy. "Ak má vláda fungovať, musí sa koaličná zmluva dodržiavať či z hľadiska postov, alebo predkladania zákonov," upozornil.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) eviduje prebiehajúce rozhovory o téme personálneho obsadenia postu predsedu parlamentu, nevidí problém v tom, ak k dohode nedôjde ešte pred začiatkom septembrovej schôdze Národnej rady. "Vnímam to tak, že sa to v septembri má vyriešiť," uviedol po príchode na rokovanie vlády.

Raši informoval, že v rámci koalície zatiaľ nepadla ani dohoda na podobe konsolidačných opatrení. "Definitívna dohoda nie je, rieši to prioritne minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD)," uviedol Raši.

Samotný financmajster pred rokovaním potvrdil, že vláda musí pristúpiť k bezprecedentnej konsolidácii verejných financií, presná podoba opatrení však ešte v rámci koalície dohodnutá nie je. "Čas sa nám však kráti, toto budem dnes tlmočiť aj koaličným partnerom," oznámil Kamenický.


Súvisiaci článok
Šutaj Eštok sa kresla predsedu parlamentu vzdať nehodlá. Všetko sa vraj vyrieši až v septembri
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť