Pondelok 16. 09. 2024 00:36:49 | Meniny má Ľudmila

Haščákovi zrušili obvinenie v kauze Gorila

SLOVENSKO/ Finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi zrušil prokurátor obvinenie v kauze Gorila. TASR o tom informoval advokát Martin Škubla. Ozrejmil, že prokurátor odôvodnil zrušenie obvinenia tým, že "uznesenie vyšetrovateľky nemá žiadnu oporu vo vykonanom dokazovaní". Obvinenia v predmetnej veci boli zrušené 2. septembra.

TASR|6. september 2024|09:57:55

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Haščák žalobou žiada o odškodnenie za svoje trestné stíhanie
Čítajte viac >

Ako Škubla ďalej uvádza, špecializovaný tím Gorila vyrábal obvinených bez dôkazov, na základe domnienok a "zbožných prianí" a nie na základe reálne zisteného skutkového stavu.

"Vyšetrovatelia nielenže nemali žiadny dôkaz na vznesenie obvinenia, ale aj následné dvojročné dokazovanie len simulovali. A tak prokurátor ani po dvoch rokoch nenašiel v spise nič, čo by obvinenia podporilo," vysvetľuje Škubla.

Zdôraznil aj na to, že jeho klient (Haščák, pozn. TASR) si prial konfrontáciu jeho tvrdenia, že žiadnou transakciou opísanou v tzv. spise Gorila štát ani verejnosť neprišli ani o cent, s dôkazmi vyšetrovateľov, pripravil rozsiahle analýzy, predložil mnoho posudkov.

"Orgány činné v trestnom konaní však reagovali len teátrom a k jedinej transakcii ich znalec napokon rezignoval a sú po siedmych rokoch bez posudku," doplnil Škubla.

Vyšetrovateľka špecializovaného tímu Gorila v roku 2022 obvinila finančníka Haščáka a ďalších štyroch ľudí zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Haščák bol obvinený aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Medzi obvinenými bola aj bývalá šéfka Fondu národného majetku Anna B. a exminister hospodárstva Jirko M. Všetci figurovali v kauze Gorila.


Súvisiaci článok
Chýba nám takmer 3 a pol tisíc policajtov!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť