Sobota 05. 10. 2024 15:43:10 | Meniny má Viera

V Starej Turej vznikne nové zariadenie pre seniorov, klientom by malo začať slúžiť o dva roky

STARÁ TURÁ/ V Starej Turej sa začala rozsiahla rekonštrukcia bývalej budovy Mestského úradu, z ktorej vybudujú nové zariadenie pre seniorov. Tento projekt vznikol ako reakcia na narastajúci dopyt po sociálnych službách, ktoré v súčasnosti nepostačujú na pokrytie potrieb obyvateľov odkázaných na opatrovateľskú starostlivosť.

Natália Štepanovičová|8. september 2024|15:00:06

Zdroj: Mesto Stará Turá

Súvisiaci článok
V Starej Turej vznikne prvá mestská včelnica
Čítajte viac >

"Zariadenie opatrovateľskej služby v našom meste nepokrýva dopyt zabezpečenia sebaobslužných potrieb jednotlivých žiadateľov o sociálnu službu. Bývalé vedenie mesta a mestské zastupiteľstvo sa preto rozhodlo pre vybudovanie zariadenia pre seniorov, ktoré by zabezpečilo a pokrylo všetky potreby našich občanov, " informovala o zámere rekonštrukcie prednostka mestského úradu Jaroslava Antalová.

Zabezpečujú terénnu opatrovateľskú službu aj pobytovú

Zároveň povedala, že v novom domove dôchodcov, chcú zabezpečiť adekvátnu sociálnu starostlivosť pre klientov s rôznymi stupňami odkázanosti na sociálnu službu. V rámci sociálnych služieb v súčasnosti mestský úrad zabezpečuje terénnu opatrovateľskú službu – v domácnosti klienta, pobytovú sociálnu službu v zariadení opatrovateľskej služby.

Domov dôchodcov bude ďalšou registrovanou sociálnou službou, po ktorej sa občania dopytujú už niekoľko rokov a na staroturanskej radnici vedia, že je to nevyhnutné.

Zariadenie plánujú sprístupniť v januári 2026

Rekonštrukčné práce napredujú, predpokladaný termín otvorenia prevádzky je naplánovaný v januári 2026. Budova bude mať kapacitu 40 lôžok. Revitalizácia priestorov bude stáť dva milióny tridsaťsedem tisíc, mesto na ňu získalo peniaze zo Štátneho fondu rozvoja bývania a svojho rozpočtu.

"V rámci rekonštrukcie objektu sa počíta s úpravou okolia - opravou oplotenia, výsadbou rastlín, pribudne vonkajšie osvetlenie, spevnia sa parkoviská, cesty a chodníky," dodala prednostka.


Súvisiaci článok
Klienti dubnického zariadenia pre seniorov bývajú v nových priestoroch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť