Streda 18. 09. 2024 20:17:27 | Meniny má Eugénia

Šanca, že Danko bude šéfom parlamentu, sa teraz rovná nule, hovorí Raši

SLOVENSKO/ Líder SNS Andrej Danko nebude predsedom Národnej rady (NR) SR a ani ním nemôže byť. V pondelok to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD), ktorý zdôraznil, že Hlas-SD trvá na napĺňaní koaličnej zmluvy.

TASR|9. september 2024|11:00:07

Richard Raši. Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Richard Raši

Súvisiaci článok
Bez predsedu parlamentu môžeme byť pokojne aj do konca volebného obdobia, tvrdí ústavný právnik
Čítajte viac >

"Tento post patrí strane Hlas-SD a my sa s ním nechystáme obchodovať," uviedol Raši, ktorý reagoval aj na vyjadrenia SNS i víkendové slová predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD), podľa ktorého to vyzerá tak, že "buď bude predsedom parlamentu Andrej Danko, alebo ním ostane Peter Žiga".

Raši apeloval, aby sa koaličné strany vrátili k napĺňaniu koaličnej zmluvy a prípadné problémy a názorové konfrontácie si riešili medzi sebou na koaličnej rade, nie odkazovaním si cez médiá.

Raši v tejto súvislosti pripomenul význam strany Hlas-SD pre súčasnú koalíciu. "Nevznikla by, ak by k nej nepristúpila strana Hlas," deklaroval.

Je si vedomý toho, že post predsedu Národnej rady by sa mal vyriešiť čo najskôr, nemyslí si však, že sa uzavrie na septembrovej schôdzi parlamentu.

Koalícia sa stále nedohodla na novom predsedovi NR SR. Post je neobsadený od apríla, keď zvíťazil Peter Pellegrini v prezidentských voľbách. Podľa koaličnej zmluvy patrí miesto Hlasu-SD, ktorý na tento post nominoval Rašiho.


Súvisiaci článok
Je zvláštne, ak sa koalícia nedokáže dohodnúť na šéfovi parlamentu, myslí si politológ
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť