Utorok 17. 09. 2024 21:15:04 | Meniny má Olympia

Priatelia dobrého vína si mali možnosť vychutnať festival "Prešovské vínochute"

PREŠOV/ Festival „Prešovské vínochute 2024“ sa konal v utorok 10. septembra v prešovskom Parku kultúry a oddychu. Nádherná hlavná sála sa zmenila na stánky s ochutnávkou a predajom vín domácich i zahraničných vinárstiev.

Lenka Ménová|12. september 2024|08:05:50

Ilustračné foto. Zdroj: Pexels.com

Súvisiaci článok
Cez víkend sa v Prešove uskutočnilo obľúbené podujatie Deň soli
Čítajte viac >

K dobrej nálade výrazným podielom prispela cimbalová hudba Prešovčan, chýbať nemohla tombola pre účastníkov festivalu a samozrejme, niečo dobré na zahryznutie. Súčasťou podujatia bol aj ceremoniál vyhlásenia výsledkov súťaže Muvina 2024.

Mimochodom, ľudovú hudbu Prešovčan môžete najbližšie vidieť a počuť už túto sobotu 14. septembra na Dni otvorených Tokajských pivníc vo Veľkej Tŕni. Okrem hudobného zážitku bude pripravená degustácia štyroch vzoriek tokajských vín od každého vinára.

V cene vstupenky na Prešovské vínochute v hodnote 15 € na osobu bolo okrem tombolového lístka zahrnutých aj 10 žetónov na ochutnávku vín podľa vlastného výberu alebo občerstvenie. Po spotrebovaní žetónov si návštevníci mohli zakúpiť ďalšiu ochutnávku vín, už za eurá.

Milovníci vína mohli na Prešovských vínochutiach 2024 ochutnať vínka, ktoré súťažili na prestížnej súťaži IWC Muvina 2024. Pripravené pre chuťové poháriky boli vína talianske, bulharské, srbské a chorvátske, tokajské, moravské, šumivé aj tiché vína.

Ak ste sa nestihli zúčastniť tohto podujatia, nezúfajte. Už onedlho bude v Prešove najväčšia ochutnávka vína s názvom „nevinne o víne“, kde budú mať návštevníci k dispozícii viac ako 250 vzoriek vína z celého Slovenska i zo zahraničia.

Podujatie sa uskutoční v sobotu 28. septembra 2024 v priestoroch Múzea Solivar, Sklad soli, Prešov. Okrem iných budú návštevníkom predstavené aj vína, ktoré ocenila prestížna medzinárodná porota na 10. ročníku veľkej medzinárodnej súťaže vín Danube Wine Challenge veľkou zlatou, zlatou a striebornou medailou, alebo aj iným ocenením.

Vstupné na toto podujatie je 25 € a v cene vstupenky je neobmedzená degustácia vína na mieste a kupón v hodnote 8 € na nákup fľaše vína so sebou.

Zdroj: Facebook/Múzeum Vín

Súvisiaci článok
Divadlo Jonáša Záborského v Prešove predstavilo štvorlístok nových tvárí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť