Utorok 17. 09. 2024 17:29:03 | Meniny má Olympia

Namiesto riešenia problémov pre ľudí sa venujú osobnej pomste, myslí si Šimečka o svojom odvolávaní

BRATISLAVA/ Koalícia sa namiesto riešenia problémov venuje iba osobnej pomste. Skonštatoval to Michal Šimečka (PS) v pléne Národnej rady (NR) SR počas mimoriadnej schôdze, na ktorej čelí odvolávaniu z postu podpredsedu parlamentu. Dôvody, pre ktoré ho chcú koaliční poslanci odvolávať, odmietol.

TASR|12. september 2024|12:36:48

Zdroj: Facebook/Michal Šimečka - Progresívne Slovensko

Súvisiaci článok
Začala sa mimoriadna schôdza k odvolávaniu Michala Šimečku
Čítajte viac >

Ja sa vám, koalícia a premiér, čudujem, že s týmto vôbec prichádzate, lebo škodíte sami sebe. Všetkým voličom, aj vašim, ukazujete, že kašlete na ich problémy. Tie sú vám ukradnuté. Riešite iba osobnú pomstu. Venujete sa politikárčeniu, keď nám pomaly krajina padá na hlavu," poznamenal.

Za iniciátora jeho odvolávania označil premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Šimečka zopakoval, že na mimoriadnej schôdzi chcú opoziční poslanci poukázať na aktuálne problémy. On sám hovoril o rozpadávaní štátu. "Po 4600 dňoch, čo je strana Smer-SD a premiér pri moci, má Slovensko štvrtú najnižšiu životnú úroveň z celej Európskej únie," podotkol. Poukázal na to, že takmer milión ľudí v SR je ohrozených chudobou. "Namiesto toho tu budeme strácať čas debatou o nejakých grantoch, výzvach a mojej rodine," dodal.

Podpredseda NR SR Šimečka opakovane odmietol dôvody pre jeho odvolanie. Odsúdil útoky na jeho rodinu v súvislosti s čerpaním dotácií. Ich prácu vyzdvihol. Poukázal na to, že všetky spomínané nadácie či občianske združenia čerpali dotácie dávno predtým, ako vstúpil do politiky. "Väčšina grantov sa udelila v čase, keď vládol Smer-SD," skonštatoval. Namietal aj tvrdenia o podozrení z manipulácie pri prideľovaní dotácií. "Aj ten váš audit konštatuje, že nedošlo k žiadnemu konfliktu záujmov," odkázal koalícii.

Zároveň sa označil za vždy férového podpredsedu parlamentu. "Nikdy som nevyužíval funkciu predsedajúceho, aby som škodil koalícii alebo pomáhal opozícii," podotkol. Deklaroval, že v politickej opozičnej práci bude pokračovať bez ohľadu na výsledok jeho odvolávania. Má podľa vlastných slov ambíciu poraziť v ďalších parlamentných voľbách Smer-SD. "Pán premiér, som ten, ktorý vás vo voľbách porazí," uzavrel.


Súvisiaci článok
Šéf KDH tvrdí, že odvolávaním Šimečku prekrýva Ficova vláda neschopnosť konsolidovať verejné financie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť