Nedeľa 29. 09. 2024 01:24:02 | Meniny má Michal, Michaela

Cez víkend si plánujte výlety! Vieme, kedy sa počasie opäť pokazí

SLOVENSKO/ Cez víkend bude na území Slovenska slnečno, charakter počasia sa má meniť od utorka (24. 9.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti. V nasledujúcich dňoch očakáva maximálnu dennú teplotu od 20 do 26 stupňov Celzia. Na severe v niektorých lokalitách má byť podľa neho teplota nižšia, ojedinele okolo 19 až 20 stupňov Celzia.

TASR|21. september 2024|08:00:10

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Malá Fatra - región

Súvisiaci článok
Slováci sa dočkali! V októbri ich začnú očkovať vakcínou proti najnovšej mutácii COVID-u
Čítajte viac >

"Počasie u nás by mala ovplyvňovať tlaková výš, ktorá by mala byť nad juhovýchodnou Európou a do našej oblasti by sa mal dostávať teplý vzduch od juhu až juhozápadu," uviedol. Pripomenul, že v nedeľu (22. 9.) je prvý jesenný deň, počas ktorého podľa neho bude slnečné stabilné počasie.

Ako SHMÚ podotkol, terajšie počasie na Slovensku má atribúty "babieho leta". V nasledujúcich dňoch očakáva, že aj teplota vzduchu bude v údoliach ráno klesať do jedného, pripadne nula stupňov Celzia a počas dňa bude stúpať na 20 stupňov Celzia.

Na budúci týždeň má podľa meteorológov pribúdať oblačnosť, predovšetkým v západnej polovici územia SR. Stále má byť pritom slnečno. Od utorka sa však podľa nich Slovensko dostane pod vplyv studeného frontu.


Súvisiaci článok
Banská Bystrica prežíva dopravný kolaps. Na križovatky nasadili vyše sto policajtov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť