Nedeľa 29. 09. 2024 08:16:51 | Meniny má Michal, Michaela

Matovič je poctený, že ho Fico nezavolal. "Musia vyjednávať tí, ktorí s mafiou povalili Hegerovu vládu," tvrdí

SLOVENSKO/ Opozičné hnutie Slovensko považuje utorkové stretnutie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) s predstaviteľmi opozície ku konsolidácii verejných financií za divadlo. Na tlačovej konferencii to skonštatoval poslanec a líder hnutia Slovensko Igor Matovič. Je podľa vlastných slov poctený, že na stretnutie ho predseda vlády nepozval.

TASR|24. september 2024|13:15:16

Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti

Súvisiaci článok
Šimečka šiel za Ficom s odkazom, že ak chce šetriť, nech sa vzdá renty a vláde zníži platy!
Čítajte viac >

"Keď si myslíte, že by pre mňa bolo cťou, aby ma pozval niekto na Úrad vlády SR alebo do Prezidentského paláca, tak to ste na omyle. Naozaj s radosťou tam nie som a nikdy by som tam na takéto pozvanie nešiel, lebo s mafiou sa nevyjednáva," uviedol.

Matovič si myslí, že na utorkovom stretnutí sa mali zúčastniť lídri opozičných PS Michal Šimečka a SaS Branislav Gröhling. "Musia vyjednávať tí, ktorí s mafiou povalili Hegerovu vládu, lebo oni spôsobili situáciu, v ktorej sa nachádzame," poznamenal.

Šimečkovu účasť preto privítal, naopak, Gröhlingovo odmietnutie pozvania skritizoval. Predsedovi KDH Milanovi Majerskému zase účasť vyčítal. "Čudujeme sa, že sa starajú do niečoho alebo takýmto spôsobom sadajú na lep Ficovi a chcú sa nechať namočiť do niečoho, s čím v podstate nemajú nič spoločné," dodal.

Opätovne skritizoval vládou predstavené opatrenia v rámci konsolidácie verejných financií. Označil ich za cynické.

"Na rokovaní vlády vo februári si odhlasujú sami sebe platy o päť- a viac tisíc v čistom vyššie a po pár mesiacoch, na tom istom rokovaní, v tej istej miestnosti ľuďom odhlasujú, že im zoberú v priemere po 500 eur na osobu," podotkol.

Zopakoval, že do parlamentu predložia legislatívu, ktorou chcú presadiť zrušenie tohtoročného zvýšenia platov členov vládneho kabinetu.


Súvisiaci článok
Fico pozval Šimečku, Gröhlinga a Majerského. Chce si vypočuť ich návrhy, ako konsolidovať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť