Sobota 05. 10. 2024 08:34:25 | Meniny má Viera

Nové Mesto nad Váhom bude mať nový stacionár pre seniorov. Výstavbou odľahčia mnohé rodiny

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM/ V Novom Meste nad Váhom postavia z Plánu obnovy nové zariadenie pre seniorov, ktoré bude stáť dva milióny eur. Polovicu samospráva zaplatí zo štátneho príspevku. Denný stacionár doplní sieť sociálnych služieb ďalších dvoch zariadení, ktoré sa v meste nachádzajú. Jeho kapacita bude 30 miest. Stavebné práce by mali začať tento mesiac. Radnica predpokladá, že potrvajú približne do leta budúceho roka.

Natália Štepanovičová|1. október 2024|18:00:06

Zdroj: Nové Mesto nad Váhom

Súvisiaci článok
V Starej Turej vznikne nové zariadenie pre seniorov, klientom by malo začať slúžiť o dva roky
Čítajte viac >

Moderný stacionár, ktorý prispôsobia potrebám klientov

Podľa primátora mesta Františka Mašlonku bude denný stacionár miestom, kde sa budú poskytovať špecializované služby, ktoré sú prispôsobené individuálnym potrebám klientov. Toto rozšírenie služieb je odpoveďou na dlhodobé zámery zlepšiť kvalitu života občanov a poskytnúť im čo najlepšiu starostlivosť priamo v ich komunite. Zariadenie sa bude nachádzať na Tehelnej ulici.

"Stacionár je navrhnutý s ohľadom na najnovšie štandardy a potreby našich klientov. Plánujeme ho vybaviť najmodernejšími technológiami a zariadeniami, ktoré umožnia poskytovanie širokej škály služieb, od základnej starostlivosti až po špecializovanú," vyjadril sa primátor.

Ambulantná starostlivosť je navrhnutá tak, aby sa mohlo efektívne pomôcť občanom, ktorí majú vyšší stupeň odkázanosti, respektíve ich rodinám, ktoré sa o nich starajú v domácom prostredí.

Peniaze získali z Plánu obnovy

Úsilie samosprávy bolo úspešne v rámci projektov Plánu obnovy - Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny a získali naň financie vo výške viac ako jeden milión eur.

"Tieto prostriedky nám umožnia realizovať naše plány a zlepšiť infraštruktúru sociálnych služieb v našom meste. Celkové predpokladané investičné náklady sú vo výške dva milióny," vyčíslil projekt nového stacionára Mašlonka.

Aktuálne sa v meste nachádzajú dve zariadenia pre seniorov. Prvé z nich je na ulici Jána Kollára a jeho kapacita je 92 miest. Zariadenie poskytuje potrebné služby pre seniorov, ktorí vyžadujú zvýšenú dennú starostlivosť a podporu, rovnako ako i Zariadenie pre seniorov, ktoré sa nachádza na Poľnej ulici a má kapacitu 39 miest.

Okrem toho pre občanov bez prístrešia je v meste centrum s kapacitou 30 miest, čo umožňuje poskytovať základnú starostlivosť a podporu tým, ktorí sa ocitli v ťažkých životných situáciách.


Súvisiaci článok
Obyvatelia Nového Mesta nad Váhom budú mať jednoduchší život. Otvorili Klientske centrum
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť