Sobota 05. 10. 2024 04:13:15 | Meniny má Viera

Po odstúpení Patrika Gromu zložil poslaneckých sľub v žilinskom krajskom zastupiteľstve Jozef Augustín

ŽILINA/ Novým poslancom zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa stal Jozef Augustín. V 57-člennom poslaneckom zbore nahradil Patrika Gromu, ktorý sa poslaneckého mandátu vzdal začiatkom júla. Augustín zložil poslanecký sľub v úvode pondelkového rokovania zastupiteľstva. Zároveň bol zvolený za člena finančnej komisie.

TASR|30. september 2024|19:51:14

Zdroj: Facebook/Iná Žilina

Súvisiaci článok
Na rozostavanom kostole pri Žiline si vybil hnev nespokojný volič. Fasáda je už opravená
Čítajte viac >

Abdikujúci Groma v poslaneckom zbore zastupoval žilinský volebný obvod. Jeho nástupca obsadil uvoľnený mandát z pozície prvého náhradníka. V predvlaňajších voľbách dostal od voličov 5657 hlasov a na zvolenie mu chýbalo 15 hlasov. V komunálnej politike nie je nováčikom, keďže pôsobí ako poslanec v žilinskom mestskom zastupiteľstve.

„Chcem poďakovať voličom za dôveru a verím, že ich svojou prácou poslanca ŽSK nesklamem. Medzi mojimi poslaneckými prioritami je podpora športu, kultúry a sociálnych služieb ŽSK so zameraním na seniorov a hendikepované skupiny obyvateľov. Zároveň chcem spolu s kolegami ďalej presadzovať čo najviac opráv a modernizačných projektov cestných komunikácii v správe kraja. Aj keď začínam ako nezaradený poslanec, mám záujem riešiť veci konštruktívne naprieč celým politickým spektrom v prospech obyvateľov nášho kraja,“ povedal novozvolený poslanec, ktorý bude pôsobiť ako člen finančnej komisie ŽSK.

Nástup Augustína do funkcie je v poradí druhou poslaneckou zmenou v zastupiteľstve ŽSK v aktuálnom volebnom období, začiatkom tohto roka nahradila zosnulého Štefana Kristofčáka primátorka Trstenej Magdaléna Zmarzláková.


Súvisiaci článok
VIDEO Už takmer dva roky vzniká v Žiline projekt parku pre psov. Iniciátor Denis Cáder verí, že prvý vyrastie na Vlčincoch už čoskoro
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť