Štvrtok 17. 10. 2024 20:07:22 | Meniny má Hedviga

Posledné obmedzenie dopravy pod Strečnom bude v sobotu. Práce ukončia v predstihu

STREČNO/ Posledné obmedzenie dopravy pod Strečnom bude v sobotu 12. októbra od siedmej do sedemnástej. Aj keď si už nevyžiadajú ďalšie dopravné obmedzenia, práce na sanácii problémového svahu budú pokračovať aj naďalej. Hotovo by malo byť najneskôr do konca novembra. Zhotoviteľ však tvrdí, že to bude skôr.

Michal Filek|9. október 2024|10:00:10

Zdroj: Polícia

Súvisiaci článok
Cesta pod Strečnom je o čosi bezpečnejšia. Ukončili prvú etapu zabezpečovacích prác
Čítajte viac >

V utorok na pôde Okresného úradu v Žiline zasadol krízový štáb. Hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Kukáčová po ňom informovala, že posledné obmedzenie dopravy na ceste je naplánované na sobotu 12. októbra v čase medzi 7.00 a 17.00.

Ako v reportáži uviedla televízia TA3, dopravu bude v tom čase vedená v jednom jazdnom pruhu a riadená semaformi.

Práce však budú prebiehať aj naďalej. Hotové sú totiž na 85 percent. Podľa zmluvy majú byť skončené do konca novembra. Zhotoviteľ však hlási, že to bude skôr. Dokedy, ešte presne nevedia.

Sanácia problémového svahu však nie je jediným problémom na ceste. Ako komplikácia sa javí aj zosuv krajnice, pre ktorý je jeden jazdný pruh zúžený.

Cestári hľadali riešenie, ako problém vyriešiť bez toho, aby to znamenalo obmedzenie dopravy. Našli ho! Práce však budú realizovať až po zime. Už v najbližších týždňoch však vyhlásia verejné obstarávanie.

Sanácia svahu bude stáť celkovo 3,5 milióna eur. Namiesto siedmych víkendových uzáver cesty však zhotoviteľovi postačia len štyri.


Súvisiaci článok
Dvesto kilometrov diaľničných obchvatov bude od augusta bez poplatku. Komu to má pomôcť?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť