Streda 16. 10. 2024 03:54:13 | Meniny má Vladimíra

Skvelý vstup do sezóny: Slafkovský prihral na víťazný gól!

MONTREAL/ Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bodoval hneď vo svojom prvom zápase novej sezóny zámorskej NHL. Parádnou asistenciou na jediný gól zápasu k triumfu Montrealu nad Torontom 1:0.

TASR|10. október 2024|06:36:19

Juraj Slafkovský. Zdroj: Facebook/Monréal de Canadiens

Súvisiaci článok
VIDEO Šiesti Slováci v príprave pred NHL nebodovali. Slafkovský sa pobil
Čítajte viac >

Hviezdou večera bol domáci brankár Sam Montembeault, ktorý zneškodnil všetkých 48 striel súpera.

Montreal rozhodol o svojom víťazstve už vo 8. minúte, keď Kirby Dach posunul puk Slafkovskému, ktorý z prvej poslal puk krížom cez bránkovisko na Colea Caufielda a ten zakončil presilovkovú kombináciu na jeden dotyk presným zásahom. "Slaf mi poslal naozaj výborný pas," pochválil Caufield po zápase slovenského spoluhráča. Slafkovský odohral v prvom útoku Habs celkovo 18:01 min a bol druhý najvyťaženejší útočník domácich. Okrem asistencie mal jednu strelu, tri hity a dve zblokované strely.

Canadiens nevyužili v prípravných dueloch ani jednu z 30 presiloviek, no proti Torontu im vyšla už druhá v poradí. "Roletu" potom zatiahol Montembeault, ktorý zneškodnil množstvo šancí aktívnejšieho súpera a čistým kontom so 48 zákrokmi stanovil nový rekord ligy v otváracom stretnutí tímu v sezóne. Predošlý držal Filip Gustavsson z Minnesoty, ktorý mal pred rokom "nulu" so 41 zákrokmi proti Floride. "Toto sú chvíle, v ktorých sa chcete ocitnúť," uviedol Montembeault. "Minulú sezónu sa stalo niekoľkokrát, že sme viedli o gól, no potom sme prehrali. Myslím si, že dnes chalani odviedli skvelú prácu."

Toronto nevyšlo gólovo naprázdno od 20. novembra 2021, keď podľahlo 0:2 Pittsburghu. Vrátane play off to bolo celkovo 252 zápasov, čo bola tretia najdlhšia séria v histórii NHL. Rekord držia hráči Los Angeles Kings (264 v rokoch 1986 až 1989).


Súvisiaci článok
Slafkovský, Mešár a Nemec sa stretli na ľade pred NHL. Takto spolu pózovali aj po drafte
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť