Streda 16. 10. 2024 17:18:50 | Meniny má Vladimíra

Časť bojnickej nemocnice prejde rekonštrukciou za takmer 760-tisíc eur

BOJNICE/ Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza, sídliaca v Bojniciach, pokračuje v investovaní do rekonštrukcie svojich priestorov. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ako zriaďovateľ nemocnice, prostredníctvom verejnej súťaže vybral dodávateľa na obnovu pavilónu E. Financovanie týchto prác bude zabezpečené z príspevku z Plánu obnovy a odolnosti.

Natália Štepanovičová|16. október 2024|15:00:07

Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Súvisiaci článok
Bojnická nemocnica rekonštruuje oddelenie šestonedelia
Čítajte viac >

"Cieľom stavby je zníženie energetickej náročnosti a prevádzkových nákladov najmä vo vzťahu k nákladom spojeným s prípravou tepla a energií, pričom počas revitalizácie je kladený dôraz na zachovanie pôvodného architektonického stvárnenia jednotlivých objektov," informovala hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Lenka Kukučková.

Stavebné práce budú zahŕňať zateplenie obvodových stien kontaktným zatepľovacím systémom, výmenu výplní otvorov v obvodových konštrukciách, komplexnú rekonštrukciu strešného plášťa, obnovu bleskozvodov a výmenu zámočníckych výrobkov súvisiacich s rekonštrukciou fasád, ako sú zábradlia a klampiarske výrobky.

Nemocnica plánuje nové oddelenia

V pavilóne E, ktorý prejde rekonštrukciou sa nachádza psychiatrické oddelenie, psychiatrická a infektologická ambulancia.

Okrem rekonštrukcie časti pavilónu z príspevku, chce nemocnica vybudovať nové oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny a postaviť novú centrálnu sterilizáciu. Prefinancovala aj stavbu urgentného príjmu, na ktorú v minulosti poskytla peniaze trenčianska župa.

Dodávateľovi revitalizácie pavilónu nemocnica zaplatí z príspevku takmer 760-tisíc eur. Zmluva o dielo nadobudla účinnosť 1. októbra


Súvisiaci článok
Ďalší problém v trenčianskej nemocnici! Detskú pohotovosť zatvorili na neurčito
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť