Streda 23. 10. 2024 14:21:57 | Meniny má Alojzia

Na Kysuciach budú montovať volanty do áut

KRÁSNO NAD KYSUCOU/ Takmer päť miliónov eur plánuje investovať spoločnosť DH Autolead Slovakia do výstavby novej haly na montáž automobilových volantov v Krásne nad Kysucou. Zámer firma predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

TASR|23. október 2024|12:00:07

Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Zarábajte na štáte! Dlhopisy od 1000 eur by mali vydať už na jar
Čítajte viac >

Investor svoj projekt lokalizoval do súčasného priemyselného parku v Krásne nad Kysucou.

"V nových objektoch sa nebude realizovať žiadna výroba polotovarov, ale iba montáž volantov z hotových dielcov a ich následná distribúcia pre rôzne automobilky. Zároveň bude časť haly slúžiť aj ako distribučný sklad súčiastok a komponentov," uvádza firma vo svojom zámere.

Predpokladá, že v novej hale bude ročne zmontovaných približne 360 000 volantov pre osobné automobily rôznych značiek. Investícia sa plánuje v areáli s plochou necelých 10 000 metrov štvorcových, pričom samotná hala zaberie necelú polovicu tejto plochy. Denná intenzita dopravy by sa v súčasnom priemyselnom areáli mala zvýšiť o 11 nákladných vozidiel.

V novom závode by malo nájsť uplatnenie 50 zamestnancov, z toho 40 vo výrobnom procese a 10 v administratíve. Investor odhadol investičné náklady na vybudovanie prevádzky na 4,7 milióna eur, pričom so samotnou výstavbou chce začať v budúcom roku.


Súvisiaci článok
Budeme mať drahé Vianoce. Ceny masla v Európe rekordne narástli!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť