Sobota 05. 10. 2024 16:17:36 | Meniny má Viera

Jána Slotu usvedčuje z úplatkárstva už druhý odsúdený svedok. Dohodol sa na vine a treste

BANSKÁ BYSTRICA. ŽILINA/ V kauze, v ktorej mal Ján Slota u sudcu Pavla Polku vybaviť zníženie trestu pre Jána Masaja, ktorý spôsobil vážnu dopravnú nehodu, pri ktorej zahynul človek, padol ďalší rozsudok. Prostredník Roman Kudláček, ktorý mal peniaze zaniesť Slotovi, uzavrel dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný a nedá sa proti nemu odvolať. FOTO: TASR

Michal Filek|26. september 2023|14:13:56


Súvisiaci článok
Súd s Kuffovcami pre podvody s pôdou a útok na farmárov sa začne pár dní pred voľbami
Čítajte viac >

Spravodajská televízia TA3 priniesla informáciu, že Roman Kudláček sa priznal k tomu, že práve on Slotovi odovzdal peniaze pre sudcu Pavla Polku, aby ten za úplatok znížil trest prvostupňového súdu.

Ako prvý sa priznal samotný Ján Masaj, ktorý nehodu spôsobil a u Polku si vybavoval zníženie trestu. Vybaviť to mal Slota, ktorý si údajne nechal 5-tisíc eur pre seba a druhých 5-tisíc eur malo ísť do kapsy Pavla Polku. Ten sa k tomu, ako kajúcnik, priznal ako prvý a svedčí aj proti Slotovi.

Kudláček sa pôvodne dohodol s prokurátorom na peňažnom treste 5-tisíc eur. S tým však nesúhlasil sudca, ktorý žiadal jeho sprísnenie. Nakoniec sú všetci spokojní s 8-tisícmi eurami.

Slota, podľa TA3, účasť na korupčnom prípade odmietol. Súd mu však už vymeral dvojročný podmienečný trest. Keďže sa odvolal, rozhodne Najvyšší súd.


Súvisiaci článok
VIDEO Bláznivá naháňačka: Traja puberťáci na jednej motorke unikali policajtom, skončili v kríkoch!
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Fico chce žalovať Čaputovú, pre Blahu je „rozkokošená pubertiačka“. Čo tým v skutočnosti sledujú?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť