Nedeľa 15. 09. 2024 16:09:57 | Meniny má Jolana

Adam Puškár, obvinený z vraždy študenta Daniela Tupého, zostáva vo väzbe

BRATISLAVA/ Obvinený Adam P. z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Mestský súd Bratislava I o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol na pondelkovom neverejnom zasadnutí. TASR to potvrdil obhajca obvineného Michal Ellinger.

TASR|2. október 2023|12:48:29

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Opitý vodič narazil do bytovky v Detve, spolujazdca odviezol vrtuľník
Čítajte viac >

Súd rozhodoval o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama P. podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom.

Obhajoba Adama P. podala proti väzobnému rozhodnutiu súdu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Bratislave. Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Obhajca Adama P. už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.


Súvisiaci článok
Zuzana Čaputová poverí Fica zostavením vlády v pondelok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť