Sobota 07. 09. 2024 18:38:00 | Meniny má Marianna

Za ministra nechcú ani Huliaka. Ten konšpiruje, že medveď je biologická zbraň, klimatická kríza je výmysel a do Moskvy sa chce ísť odprosiť!

BRATISLAVA/ Po Tomášovi Tarabovi, ktorého kultúrna obec nechce za ministra kultúry, spísali odborníci na životné prostredie petíciu proti Rudolfovi Huliakovi. Ten sa do parlamentu prekrúžkoval na kandidátke SNS a je bývalým členom ĽS NS. Písal o tom, že medveď je využívaný ako biologická zbraň a blúznil o tom, že by na futbalovom štadióne obesil toho, kto je proti jeho odstrelu. Klimatická kríza je podľa neho výmysel a do Moskvy chce ísť prosiť za odpustenie „za tých bláznov, čo rozpútali tento konflikt“.

Michal Filek|13. október 2023|15:10:39

Zdroj: Facebook/Rudolf Huljak

Súvisiaci článok
NA PITVORE Vystrašení umelci spisujú petíciu proti vymenovaniu Tarabu za ministra kultúry. „Je to čistí hoax, ale asi by som to mal teda zvážiť!“ odkazuje im
Čítajte viac >

Denník N sa bližšie pozrel na novozvoleného poslanca NR SR Rudolfa Huliaka, ktorý sa skloňuje ako možný kandidát na ministra životného prostredia.

Podľa denníka Huliak šíri na Faceooku nenávisť voči ochranárom, klimatickým aktivistom a LGBTI ľuďom. A to ho vraj Andrej Danko chce nominovať na post ministra životného prostredia.

Ochranári sú zdesení. Proti jeho vymenovaniu vypísali petíciu. Adresovali ju zvoleným poslancom parlamentu a vláde. V texte petície ich žiadajú o aktívnu obhajobu a presadzovanie hodnôt ochrany prírody a klímy.

„S touto výzvou prichádzame preto, že v politických stranách, ktoré majú najväčšiu šancu poskladať budúcu vládu, sú už teraz viacerí kandidáti na vysoké pozície na ministerstvách s veľmi problematickými názormi, vyjadreniami a minulosťou. Ako príklad môžeme spomenúť Rudolfa Huliaka a Filipa Kuffu, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke SNS. Títo politici, ktorí už aktuálne aj prejavili záujem o ministerstvo životného prostredia a pôdohospodárstva, chcú napríklad zrušiť nové zonácie národných parkov, zmeniť ich celkový štatút na prírodné parky, a tým znížiť stupeň ochrany v nich.

Zrušiť chcú aj zásahové tímy pre medveďa hnedého a chcú umožniť miestnym poľovníckym združeniam lov medveďov a vlkov. Obidvaja sú zároveň známi svojimi agresívnymi vyjadreniami voči ochranárskej komunite a tiež šírením hoaxov či konšpiračných teórií, napríklad že „medveď je využitý ako biologická zbraň na likvidáciu vidieka“, alebo že sa medzinárodné elity snažia ľudí pripraviť o vlastníctvo áut tým, že si vymysleli klimatickú krízu (R. Huliak). Veríme, že posty ministrov obsadia bezúhonní ľudia s charakterovými predpokladmi, názormi a odbornosťou, zodpovedajúcou týmto dôležitým funkciám. Spomínaní kandidáti sú z nášho pohľadu neprijateľní.“

391719579_674355548130035_6233502978085898144_n.jpg

Denník N o Huliakovi vypátral, že verejne hovoril o obesení, pohrabličkovaní a rozprášení mŕtvoly v mori.

Huliak, ako píše denník N, dlhodobo vedie kampaň proti ochrane medveďa hnedého, ktorý je v Európe považovaný za vzácnu šelmu. No a jeho postoj k Rusku?

„Sadnúť do lietadla, ísť doslovne a dopísmena odprosiť za týchto bláznov, čo rozpútali celý tento konflikt, že sme sa do toho zúčastnili tým spôsobom, že sme vyviezli celú svoju vojenskú techniku un bloc tam, že sme tam vyviezli milióny ton pohonných látok a všetkého. To už ani nehovorím o tých 9 miliardách, ktoré je pripravená EÚ dať na rozvoj a obnovu Ukrajiny, čo vieme veľmi dobre, že Zelenskyj zase ukradne a rozpustí po účtoch svojich papalášov na Ukrajine, a my jednoducho tu ideme obetovať, doslovne a dopísmena obetovať, svoj vlastný národ.“ Takto píše Huliak na verejnej sociálnej sieti.

Petíciu, otvorený list, proti vymenovaniu Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia podpísalo v piatok do 15.00 už 9 680 ľudí. Inicioval ju Ondrej Kameniar z iniciatívy MY sme les.


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Nicholsonová: Čoho sa furt na Slovensku bojíme? V Belgicku sa muži s mužmi a ženy so ženami sobášia. Taraba: Podarilo sa zastaviť túto progresívno–liberálnu revolúciu!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť