Pondelok 16. 09. 2024 15:17:26 | Meniny má Ľudmila

NA PITVORE: Smer Moskva? Po „mediálnom lynči“ Danko navrhne za ministrov Huliaka a Šimkovičovú z konšpiračných médií

BRATISLAVA/Slovenská národná strana (SNS) navrhne za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. Ministerkou kultúry by sa mohla stať Martina Šimkovičová. Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu. Pre TASR to potvrdil predseda strany Andrej Danko.

Michal Filek|17. október 2023|10:40:34

Zdroj: Facebook/Martina Šimkovičová/Rudolf Huliak

Súvisiaci článok
NA PITVORE Vystrašení umelci spisujú petíciu proti vymenovaniu Tarabu za ministra kultúry. „Je to čistí hoax, ale asi by som to mal teda zvážiť!“ odkazuje im
Čítajte viac >

Proti vymenovaniu Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia protestovali odborníci na životné prostredie, aj široká verejnosť. V utorok predpoludním pod ňu vyzbierali už viac ako 36-tisíc podpisov.

V utorok najskôr vyšiel samotný Huliak s protipetíciou za svoje zvolenie a chvíľu nato Andrej Danko oznámil, že ho na ministerstvo nominuje.

A na ministerstve kultúry má vraj sedieť Martina Šimkovičová, známa z altrnatívnych médií TV Slovan, často citovaná konšpiračnými webmi Hlavné správy a Hlavný denník.

Aj Huliak je označovaný za konšpirátora a dezinformátora. Na svojom Facebook rozširoval hoaxy v súvislosti s mobilizáciou Slovákov kvôli vojne na Ukrajine, medvede označuje za biologickú zbraň. Vystupuje proti ochranárom a chce znižovať stupeň ochrany v Národných parkoch. Rád by aj letel do Moskvy odprosiť Putina. Proste ideálny minister životného prostredia.

Petíciu proti svojmu vymenovaniu považuje Huliak za mediálny lynč.

„Vidíte ten mediálny lynč. Urobili sme s Kuffom dobre, že sme do tej politiky vstúpili, lebo nikým nie sme ovládaní, nikým nie sme podplácaní, nikým nie sme držaní za gule a ideme bojovať za vás. Bojujeme a vydržíme dokonca. Ďakujem za všetky podporné maily, podporné statusy. Dáva mi to obrovskú silu bojovať za naše krásne Slovensko. Bojujem až do konca a my zvíťazíme, lebo my sme tu doma,“ hovorí nádejný minister vo videu na svojom Facebooku.

Ľudí vyzýva na podporu. „Spoločne im ukážeme!“ píše.

Okrem toho zverejnil aj petíciu na svoju podporu.

„Pán Huliak čelí špinavej mediálnej antikampani politických strán a mimovládnych organizácií, ktoré sa nevedia zmieriť s výsledkom volieb. Týmto vyzývame prezidentku Slovenskej republiky, aby v prípade nominácie Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia rovnako rešpektovala výsledky volieb a pána Huliaka na tento post vymenovala,“ napísala iniciátorka petície Petra Grebáčová.

Tá je neúspešnou kandidátkou na poslankyňu za SNS a v minulosti sa o zvolenie uchádzala aj na kandidátke Harabinovej strany Vlasť.

Ako to vidí Miroslav Žiak z SaS?

"Keď bude sne-Huliak a Šimkovičová ministrami... Tak ja si strihnem duet s Jakubcom. Vyzerá to tak, že Matovič ako premiér bola len predohra ešte väčšieho predstavenia, ktoré nás ešte len čaká. Ja som mal istú predstavu, že minister by mal byť to najlepšie, čo národ ponúka. Samozrejme táto predstava je dlhodobo nahlodávaná, ale tieto navrhované mená mi prídu, ako keď si v pomocnej škole volia predsedu triedy."


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Nicholsonová: Čoho sa furt na Slovensku bojíme? V Belgicku sa muži s mužmi a ženy so ženami sobášia. Taraba: Podarilo sa zastaviť túto progresívno–liberálnu revolúciu!
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Za ministra nechcú ani Huliaka. Ten konšpiruje, že medveď je biologická zbraň, klimatická kríza je výmysel a do Moskvy sa chce ísť odprosiť!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť