Sobota 27. 07. 2024 12:53:33 | Meniny má Božena

V ovocnom sade pri Nitrianskom Pravne napadol medveď muža. Polícia vydala výstrahu!

MALINOVO. NITRIANSKE PRAVNO/ Včera v doobedňajších hodinách v ovocnom sade medzi obcami Malinovou a Nitrianskym Pravnom v okrese Prievidza medveď zaútočil na 49-ročného muža. Spôsobil mu zranenie na vnútornej strane stehna. Informáciu priniesla trenčianska krajská polícia.

Michal Filek|25. október 2023|09:04:20

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Súvisiaci článok
V okolí Ružomberka sa pohybuje asi desať medveďov
Čítajte viac >

Napadnutého muža po ošetrení prepustili do domáceho liečenia.

„O udalosti boli vyrozumení starostovia okolitých obcí. Taktiež bol vyrozumený Zásahový tím pre Medveďa hnedého, ktorý sa v poobedných hodinách dostavil na miesto aj za asistencie polície,“ informuje polícia.

Zásahový tím, za asistencie polície, prehľadal okolie, avšak medveďa nespozorovali.

„Upozorňujeme verejnosť, aby bola opatrná a zvážila prípadné prechádzky v prírode v uvedenej lokalite,“ varujú policajti verejnosť.

395970416_712525774242491_5659809270508637303_n.jpg

Ako informovala hovorkyňa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková, k útoku došlo v starom opustenom a husto zarastenom ovocnom sade, približne kilometer vzdušnou čiarou od intravilánu. Zásahový tím pre medveďa hnedého vykonal v súčinnosti s Políciou SR a obeťou útoku obhliadku lokality. Miesto útoku sa nachádza vo veľmi hustom a neprehľadnom poraste.

Zásahový tím ŠOP SR odporúča turistom a najmä hubárom zvýšiť opatrnosť pri pohybe v miestach s obmedzeným rozhľadom a hustou vegetáciou, kde medvede často odpočívajú.

"V okolí Nitrianskeho Pravna Zásahový tím ŠOP SR vykonal tiež obhliadku lokality v blízkosti centra sociálnych služieb, kde nahlásili výskyt medveďa zamestnanci zariadenia. Výskyt bol potvrdený v okolí blízkeho ohniska, kde je aj vodný zdroj. Zásahový tím ŠOP SR oblasť monitoruje s cieľom zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov sociálneho zariadenia," doplnila Bocková.


Súvisiaci článok
Mesto Ružomberok opäť varuje pred medveďom. Dvoch v júni usmrtili, ďalší sa teraz pohybuje v okolí rodinných domov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť