Piatok 18. 10. 2024 04:22:39 | Meniny má Lukáš

Vavro, aj Lobotka postúpili v Champions League. Dnes môžu aj Škriniar, alebo Dúbravka. Hancko so Sauerom budú hrať EL

NEAPOL. KODAŇ. PARÍŽ. NEWCASTLE. ROTTERDAM. Kodaň večer zdolala Glatasaray 1:0. Slovenský stopér Denis Vavro bol vraj ako stena. Dáni tak postupujú do jarného osemfinále Ligy majstrov. Rovnako aj SSC Neapol, v ktorého drese žiari Stanislav Lobotka. Taliani si doma poradili s Bragou 2:0. Slovák hral do 69. minúty. Dnes na diaľku zvedú "bratovražedný" súboj o postup Škriniar s Dúbravkom.

Michal Filek|13. december 2023|09:50:08

Zdroj: Facebook/SSC Napoli

Súvisiaci článok
Aj keď Slovensko tím v Lige majstrov nemá, Žilina ako by tam bola. Odchovanci spod Dubňa víťazia v Champions League
Čítajte viac >

V stredu sú na programe záverečné zápasy skupinovej fázy Ligy majstrov. A predstaviť sa v nich môže kvarteto Slovákov. Z nich môže do osemfinále postúpiť len jeden, ale ani to nebude jednoduché.

Najlepšiu pozícii z tohto hľadiska má Paríž Saint Germain Milana Škriniara. Tomu stačí vyhrať v Dortumunde na to, aby vyhral skupinu. To ale vôbec nebude ľahké. Postúpiť za istých okolností môže aj v prípade prehry. To by sa však v druhom zápase skupiny medzi Newcastelom a AC Miláno musela zrodiť remíza.

V bráne anglického tímu bude stáť Martin Dúbravka. Jeho tím môže postúpiť len v prípade, že nad Milánčanmi vyhrá a zároveň Paríž prehrá v Dortmunde. Dúbravka, aj Škriniar, tak už postúpiť nemôžu. Ligu majstrov si na jar zahrá maximálne jeden z nich.

"Najdôležitejšie je sústrediť sa sami na seba," povedal tréner PSG Luis Enrique, pre agentúru AFP a dodal: "Ak vyhráme, skončíme prví, no postúpiť do ďalšej fázy môžeme aj v prípade prehry. Je to veľmi komplikované, ale dúfam, že situáciu zjednodušíme naším víťazstvom".

Citoval ho aj slovenský denník Šport.

V skupine E, kde hrá Feynoord, je už o postupujúcich rozhodnuté. Sú nimi Atletico Madrid a Lazio Rím.

Fenoord, v ktorého drese žiari Dávid Hancko a chuť Champions League už okúsil aj talentovaný Leo Sauer, sa na jar predstaví v play-off Európskej ligy.

V poslednom zápase sa Holanďania predstavia na pôde Celticu Glasgow, ktorý už s určitosťou skončí posledný.


Súvisiaci článok
VIDEO Slováci postúpili na Euro a získali minimálne 10 miliónov eur. Pozrite sa, ako sa oslavovalo v kotli Tehelného poľa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť