Streda 18. 09. 2024 09:20:50 | Meniny má Eugénia

Predvianočné dopravné nehody v Trnavskom kraji pribúdajú

TRNAVA/ Neprešlo ani niekoľko dní od vážnej nehody pri Galante, pri ktorej zahynuli dvaja vodiči a polícia SR zaznamenala ďalšie vážnejšie dopravné nehody počas uplynulého týždňa v Trnavskom kraji.

Alžbeta Čelešová|23. december 2023|17:00:06

Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Súvisiaci článok
V Trnave ožil stredovek
Čítajte viac >

Pri obci Lúčny dvor sa zrazila dodávka s kamiónom, ktorá skončila tragicky pre obe osoby. Cesta bola uzavretá. K nehode došlo na rovnom úseku cesty, kde je povinná znížená rýchlosť jazdy na 6o km/h. Jeden z vodičov dodávky mal prejsť do opačného smeru jazdy.

Zdá sa, že ani tragická nehoda v tomto úseku cesty nebola pre ďalších vodičov ponaučením. Na tomto istom úseku cesty policajti zaznamenali niekoľko prípadov zrýchlenej jazdy u vodičov.

Na hlavnom ťahu na Senec, zaznamenali tri prípady rýchlej jazdy maximálnej povolenej rýchlosti 90km/h. Vodičom bolo nameraná rýchlosť 127 až 170 km/h. Policajti jazdu vodičov s nepovolenou rýchlosťou vyriešila formou priestupku.

Počet dopravných nehôd stúpa

Za posledný týždeň policajti riešili štyridsať jeden dopravných nehôd, čo je dvojnásobne viac ako predošlý týždeň. U väčšine z nich išlo o vážnejšie nehody, pri ktorých prišlo k ľahším a väčším zraneniam. Zistené bolo i využitie alkoholu celkovo u šiestich nehôd.

Počas uplynulého víkendu nehodu spôsobili dvaja vodiči a jeden cyklista. V okrese Dunajská streda narazil v sobotu podvečer 36-ročný vodič Škody Felície do Toyota Yaris, ktoré bolo zaparkované. Vodičovi bolo nameraných 1, 31 promile.

Za mestom Sládkovičovo, 24 ročný muž prešiel z vozovky na kruhovom objazde cez obrubník a poškodil dopravnú značku na ňom. Zistené mu bolo 1, 38 promile.

V nedeľu 17. 12 došlo k nehode pod vplyvom alkoholu aj u cyklistu, ktorý vošiel na hlavnú cestu a nedal prednosť prichádzajúcemu autu.

Polícia SR upozorňuje že pri nameraní jedného promile dochádza k uskutočneniu trestného činu.

Celkový počet obetí počas roka sa zvýšil

Polícia upozorňuje vodičov, aby hlavne s prichádzajúcim zhoršeným počasím, jazdili opatrne a zodpovedne. Počas tohto roka prišlo v Trnavskom kraji o život štyridsať ľudí. Počet úmrtí sa uplynulým rokom zvýšil až o trinásť obetí dopravných nehôd. Zvýšená rýchlosť patrí medzi prvé tri najčastejšie dôvody úmrtí.


Súvisiaci článok
Šoférka v Trenčíne na priechode zrazila a vážne zranila matku s dcérou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť