Štvrtok 17. 10. 2024 14:58:37 | Meniny má Hedviga

Nový rok 2024 ešte ani poriadne nezačal a policajti z Prešovského kraja už majú za sebou viacero zásahov

PREŠOV/ Policajti na celom území Slovenska majú často plné ruky práce a to bez ohľadu na dennú či nočnú hodinu. I keď všetci vieme, že alkohol za volant rozhodne nepatrí, vodiči pod vplyvom alkoholu patria medzi najčastejšie príčiny dopravných nehôd.

Lenka Ménová|5. január 2024|08:00:06

Zdroj: FB Polícia SR – Prešovský kraj

Súvisiaci článok
Pestrá paleta januárových podujatí v prešovskom regióne - stačí si len vybrať z bohatej ponuky programu rôznych žánrov
Čítajte viac >

Hneď prvý deň nového roka, teda 1. januára, šoféroval vodič auto po diaľnici D1 Beharovce smer Prešov a podarilo sa mu naraziť do prenosného dopravného značenia. Privolaná hliadka podrobila vodiča dychovej skúške s výsledkom 2,13 promile alkoholu v krvi. Pri tejto dopravnej nehode našťastie nedošlo k žiadnym zraneniam.

Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj

Druhým vodičom, ktorý hneď na nový rok šoféroval auto pod vplyvom alkoholu, bol 48-ročný muž. Ten v Kežmarku na križovatke ulíc Michalská a Tehelňa nerešpektoval svetelné signalizačné znamenie a napriek signálu „STOJ“ vošiel do križovatky. Následne došlo k zrážke s autom, ktoré bolo v tom čase na križovatke. Aby toho nebolo málo, došlo k nárazu aj do ďalšieho auta, stojaceho na hranici križovatky.

Spomínaný vodič nielenže nafúkal 1,5 promile, ale bolo tiež zistené, že má uložený zákaz viesť všetky druhy motorových vozidiel s platnosťou do septembra 2024. Škoda, ktorá vznikla na motorových vozidlách, bola predbežne odhadnutá na výšku 7 500 eur.

Spoločným menovateľom ďalších nepríjemností bol požiar

Neznámy páchateľ založil na prešovskom sídlisku Sekčov, konkrétne na Vihorlatskej ulici, požiar. Poškodil tak šesť plastových kontajnerov a jednu plastovú nádobu určenú na bio odpad. Žiaľ, požiar značne poškodil aj vedľa stojace motorové vozidlo a majiteľovi tak spôsobil škodu vo výške cca 5 000 eur. Škoda vznikla aj mestu Prešov, z dôvodu poškodenia plastových odpadkových nádob, a to vo výške cca 1 000 eur.

Požiar vznikol aj v sklade jednej spoločnosti v obci Chminianska Nová Ves. Požiar sa šíril rýchlo a tiež zasiahol aj dve autá. Spoločnosť vyčíslila majetkovú škodu na objekte budovy na sumu okolo 40 000 eur. Na autách vznikla škoda vo výške okolo 15 000 eur.

V oboch prípadoch vedie polícia trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj

Ani dobrý úmysel nemusí dopadnúť vždy dobre

Dňa 3. januára vo večerných hodinách došlo na Duklianskej ulici v Prešove k dopravnej nehode až štyroch áut. Vodička prvého auta zastavila pred priechodom pre chodcov, kde práve prechádzali ľudia. Nasledovala reťazová dopravná nehoda ďalších troch áut. Žiaľ, pri tejto nehode došlo k ľahšiemu zraneniu dvoch osôb a k lekárskemu ošetreniu ďalších dvoch osôb.

Dychové skúšky u všetkých vodičov boli negatívne. Škody boli vyčíslené vo výške vyše 10 000 eur. Dôvodmi vzniku tejto dopravnej nehody, a tiež mierou zavinenia jej účastníkov sa polícia stále zaoberá.

Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj

Efektívna policajná prevencia dokáže doslova zachrániť ľudské životy

Jednou z priorít polície nielen v Prešovskom kraji, ale na celom Slovensku, bude zvyšovať bezpečnosť obyvateľov v cestnej premávke. Alkohol za volantom prináša často fatálne následky, preto musí byť postoj polície nekompromisný, s nulovou toleranciou alkoholu za volantom.

Mať bezpečný rok znamená, nedať sa okradnúť o svoje peniaze a každý deň sa vrátiť domov živý a zdravý. Pretože online prostredie a cestná premávka predstavujú pre bežných ľudí najväčšie nástrahy.


Súvisiaci článok
Nadácia Prešovského kraja prerozdelila ľuďom v núdzi na Vianoce bezmála 30-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť