Sobota 14. 09. 2024 10:00:22 | Meniny má Ľudomil

V Žiari nad Hronom odstraňujú bilbordy, chcú znížiť množstvo vizuálneho smogu

ŽIAR NAD HRONOM/ Zmena územného plánu v Žiari nad Hronom siaha aj k vylúčeniu používania bilbordov v obytnej časti mesta. S realizáciu mesto začalo 17. januára.

Andrea Chudová|21. január 2024|14:00:10

Bilbordy postupne opustia obytné časti mesta. Zdroj: Facebook Mesto Žiar nad Hronom

Súvisiaci článok
Rekonštrukcia hlavného ťahu pokračuje, Žiarčania jazdia už pol roka bez semaforov
Čítajte viac >

Žiarski poslanci budú na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schvaľovať zmenu územného plánu. Primátor mesta Peter Antal informoval, že jej súčasťou je aj vylúčenie používania bilbordov v obytnej časti mesta. Ďalej vysvetlil, že cieľom zástupcov samosprávy je znížiť úroveň vizuálneho smogu v meste Žiar nad Hronom. Mesto tak ponechá len bilbordy na Priemyselnej ulici.

418883170_852725100194205_246811936622085985_n.jpg Bilbordy zhoršujú štatistiku nehôd. Zdroj: Facebook Mesto Žiar nad Hronom

Je dokázané, že bilbordy pri ceste pútajú pozornosť a zhoršujú štatistiku nehôd. Vizuálny smog tak nie je iba metaforou. Znečistenie v obrazovom poli môže mať negatívny vplyv na zdravie, podobne ako telu škodí špinavá voda, vzduch či zvýšený hluk. Akurát škodlivosť ťažšie dokázať ako pri znečistení chémiou.

Video likvidácie bilbordov v meste Žiar nad Hronom môžete sledovať na tomto odkaze.


Súvisiaci článok
Prezidentka po stretnutí s odborníkmi tvrdí, že ak by predkladatelia vedeli o dosahoch Trestného zákona, nikdy novelu nepredložia. „Je to zvrátené,“ povedala Žitňanská
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť