Nedeľa 15. 09. 2024 15:01:33 | Meniny má Jolana

Slovan vraj uvažoval o zápase s Moskvou. Šéf Slavie s ním odmieta hrať, ak to urobí. „Však sa vám tá kolaborácia raz vráti,“ napísal im fanúšik

DAUHA/ Nielen Robert Fico, ale aj futbalový ŠK Slovan Bratislava, takmer urobili Slovensku medzinárodnú hanbu. Asistent trénera Weissa Ľuboš Benkovský totiž na svojom Instagrame medzi súpermi Slovana na sústredení v Katare uviedol aj Dynamo Moskva. Na to zareagoval šéf Slavie Praha Tvrdík, že ak sa tak stane, tak zruší zápas svojho klubu proti Belasým. Ten je naplánovaný ako generálka pred ligou. Benkovský vzápätí Moskvu zo zoznamu súperov na Instagrame vymazal.

Michal Filek|23. január 2024|11:05:21

Tréner Weiss s asistentom Benkovským. Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
Žreb snov pre belasých. Slovan sa o postup pobije s rakúskym Sturmom Graz
Čítajte viac >

Slovenský denník Šport dnes napísal, že zatiaľ čo sa civilizovaný svet od Ruska od začiatku jeho agresie na Ukrajine dištancuje, Slovan Bratislava s ruskými klubmi pokojne rokuje.

Ak skutočne Slovan proti Moskve nastúpi, narobí si tým viac škody, ako osohu. Na sociálnej sieti viacero fanúšikov vyjadrilo nesúhlas.

„Ak to urobíte, budem sa hanbiť za to, že som váš fanúšik,“ napísal Juraj, ktorý Slovanu fandí už 35 rokov.

Václav, fanúšik z Česka, napísal: „ŠK Slovan Bratislava, som váš fanúšik, teda bol som, kým som sa nedozvedel, že budete hrať prípravný zápas s Dynamom Moskva. Tým ste stratili rešpekt môj a trúfam si povedať, že aj nezanedbateľnej časti vašich priaznivcov. Je úplne škandalózne, že chrbticu vymeníte na bezvýznamný prípravný zápas s ruským paklubom. Však sa vám tá kolaborácia raz vráti“.

Minulý rok takmer predali Alexandra Čavriča do Kazaňe. Pred pár dňami však už Lucas Lovat prestúpil do Achmatu Groznyj za 350 000 eur. Pritom čestným prezidentom klubu je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov, ktorý je na sankčnom zozname, spoločne s prezidentom a viceprezidentom tohto klubu.

Podľa českého internetového magazínu ruik.cze šéf Slavie Jaroslav Tvrdík ako reakciu na snahu Slovana hrať s Rusmi na sociálnej sieti X napísal: „Tak to si potom prípravný zápas nezahráme“. A k tomu pridal fotku Ukrajinca Tarasa Kačarabu v tričku na podporu Ukrajiny.

Ruik dokonca píše ako o hotovej veci, že zápas Slavia – Slovan sa hrať nebude. Naplánovaný je pre oba tímy ako generálka na 4. februára.

Faktom však zostáva, že na oficiálnej stránke zápas Slovana proti Dynamu Moskva v pláne prípravy uvedený nie je. Naproti tomu zápas so Slaviou áno. Tak dúfajme, že to tak aj zostane.


Súvisiaci článok
VIDEO Kotol Tehelného poľa sa lúčil s hráčmi po zápase s Ľubľanou: „Postup je náš!“ Na jar sa tešíme na gigantov futbalu
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Fico popiera suverenitu Ukrajiny a žiada jej dohodu s Ruskom. V stredu letí do Užhorodu, vplyvný poslanec ho tam ale nechce
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť