Sobota 27. 07. 2024 00:10:49 | Meniny má Božena

Doplňte si vitamíny pre fungujúci vzťah. V pondelok začína národný týždeň manželstva

PREŠOV/ Národný týždeň manželstva 2024 odštartuje v pondelok 12. februára a trvať bude presne jeden týždeň, do nedele 18. februára. V prešovskom kraji je na propagáciu manželstva pripravených množstvo kultúrnych, športových a aj duchovných podujatí. Tešiť sa môžete na tanečné večery, divadelné predstavenia a rôzne podujatia naživo, či v online priestore. Chýbať nebude ani tradičná fotosúťaž.

Lenka Ménová|10. február 2024|11:18:40

Zdroj: Pexels.com

Súvisiaci článok
Na slovíčko s Jánom Brozmanom, starostom Drienovskej Novej Vsi. Vedeli ste, že je letec a vydáva básne?
Čítajte viac >

Hlavnou tohtoročnou témou podujatia sú „Vitamíny pre vzťah“ - nechajte sa inšpirovať

Vitamíny sú potrebné nielen pre zdravie, ale aj pre zdravý vzťah. "Vitamíny pre vzťah" sú hlavnou témou podujatia a akousi hymnou je pieseň „Zázrak“ z autorskej produkcie manželov Husovských. Do národného týždňa manželstva sa zapoja aj niektoré župné kultúrne organizácie. Podujatie bude prebiehať pod záštitou predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského a primátora mesta Prešov Františka Oľhu.

Manželstvo je vzácna hodnota, ktorá obohacuje nielen jednotlivcov, ale aj celú spoločnosť

Akcia Národný týždeň manželstva prinesie párom inšpiratívne podnety pre ich vzťah, ponúkne im zaujímavé aktivity na lokálnej, no i na národnej úrovni s cieľom, aby dvojice venovali svojmu vzťahu dostatočnú pozornosť. Ide o pozitívnu iniciatívu, ktorá má pripomenúť dôležité hodnoty a zásady, na pevných pilieroch ktorých stoja dlhodobé vzťahy.

Zdroj: Pexels.com

Národný týždeň manželstva je súčasťou medzinárodného združenia The Marriage Week International

Na Slovensku podujatie funguje už od roku 2011 ako autonómny projekt. Nosným motívom podujatia je myšlienka, že „Dobré manželstvo nie je samozrejmosť, ale vzťah, o ktorý sa potrebujeme starať“. Aktuálny ročník bude teda zameraný na posilnenie manželskej vzťahovej imunity. Nájsť tie správne „vitamíny“, ktoré zaberú na apatiu, zaneprázdnenosť, nezáujem, či nedôveru vo vzťahu nebýva jednoduché.

Manželský vzťah nemusí rokmi degradovať, práve naopak

Dobrou správou je, že manželský vzťah nemusí zákonite rokmi degradovať do akéhosi letargického prežívania zo dňa na deň. Každý vzťah sa môže opäť prebrať k životu, nadobudnúť radosť a novú, pozitívnu dynamiku. A práve tieto poklady sa budú v aktuálnom ročníku týždňa manželstva postupne odkrývať. Vôbec nie je hanba požiadať o pomoc v situáciách, keď ju vzťah potrebuje. A platí, že radšej skôr, ako keď sa vo vzťahu nabalí priveľa vážnych problémov.

Zdroj: Pexels.com

Aktivity a podujatia Národného týždňa manželstva

Podujatie je organizované vo všetkých regiónoch Slovenska. Program bude postupne zverejňovaný na Facebooku, Instagrame a webe NTM (Národného týždňa manželstva).

V prešovskom kraji sa môžete tešiť napríklad na tanečný večer, čaj o piatej, divadelné prestavenie, či rande pod hviezdami. Pripravené budú aj podujatia v knižnici, svätá omša v Konkatedrále sv. Mikuláša, ktorej súčasťou bude obnova manželských sľubov. Zaujímavou akciou bude aj servisná prehliadka manželstva. Pre manželov bude prichystaná aj spomínaná fotosúťaž a počas týždňa nebudú chýbať ani rôzne zaujímavé zľavy, napr. na wellness či gastroslužby.

Na webovej stránke ntm.sk nájdete rozpis podujatí v jednotlivých regiónoch Slovenska, pozvánky na online podujatia, tipy pre vaše manželstvo na budovanie vzťahu, ale i pomoc vo vašich ťažkostiach. Na stránke nájdete aj články o manželstve z pohľadu odborníkov, skutočné príbehy z manželského života, videá a rozhovory so zaujímavými ľuďmi a mnoho ďalších nemenej zaujímavých informácií.

Pri príprave článku sme čerpali informácie z webovej stránky www.ntm.sk.


Súvisiaci článok
Prešov počas víkendu ožil tradičným podujatím Prešovské vínne pivnice 2024
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť